Автор
Ева Григорова

Този Великден при вас идват Добрите яйца с кауза!

Великден е един от любимите празници, както за децата, така и за нас възрастните. Всяка година в домовете на момичетата от Woman.bg се организират забавни работилнички за великденска украса, за боядисване на яйца и за месене на сочни козунаци (признаваме си - понякога ни се получават, друг път - хич не).

Това предполага стройна подготовка и организация в дните преди празника, а по време на едно от предпразничните ни пазарувания във “Фантастико” попаднахме на любопитна инициатива, коята има потенциала да превърне тазгодишния Великден в нещо още по-специално и смислено.



Кампанията се нарича “Добрите яйца” и е организирана от Hellmann’s Bulgaria, а целта ѝ е подкрепа на Българска хранителна банка. Партньори на инициативата са яйцата от свободни кокошки „Ангелов“ и „Фантастико“. До 25 май всеки ще може да закупи в 20 от супермаркетите на търговската верига специална лимитирана серия от 5000 кутии яйца с кауза. Любопитното в случая е, че заплащате 10 яйца, а получавате 7. Стойността на трите липсващи, но заплатени яйца, ще бъде дарена на Българска хранителна банка - единствената организация у нас, която се грижи за намаляване на изхвърлената храна и разпределението ѝ към нуждаещи се. Всеки от партньорите в кампанията: Hellmann’s Bulgaria, „Ангелов“ и ФАНТАСТИКО ще дари допълнително същата сума, като общата събрана сума, дарена от клиентите на търговската верига.



Проблемът с разхищението на хранителни ресурси в световен мащаб е сериозен, а според проучванията, цели 30% от произведената храна се изхвърля.

По време на една от домашните ни работилнички за украси на великденски яйца обърнахме специално внимание на проблема и на нашите деца. За тях беше изключително любопитно да научат къде са “избягали” останалите три яйца, защо е важно да ценим храната, която имаме у дома и как бихме могли да помогнем на хора в нужда.



Ако и вие имате желание да се включите в кампанията на Hellmann’s Bulgaria, можете да разпознаете лимитираната серия по надписа „ДОБРИТЕ ЯЙЦА”. Те се предлагат в следните 20 магазина от веригата на „Фантастико”:

кв. „Студентски град“, ул. „Г. М. Димитров“ №77
ж.к. „Овча Купел“, ул. „Монтевидео“ №98
ж.к. „Хаджи Димитър“, ул. „Васил Кънчев“/ул. „Баба Вида“ №29
ж.к. „Люлин 1“, ул. „Тома Георгиев“ №1
ж.к. „Люлин 6“, бул. "Джавахарлал Неру" №26“
ж.к. „Надежда 3“, бул. "Хан Кубрат" №26
ж.к. „Стрелбище“, ул. "Нишава" №138
кв. „Бояна“, бул. "А.С.Пушкин" №64
ж.к. „Младост 4“ /до Бизнес парк/, ул. "Д-р Атанас Москов" №15
кв. „Студентски град“, ул. "Акад. Борис Стефанов" №12
ж.к. „Гео Милев“, SkyCity Mall, ул. "Коста Лулчев" №52
кв. „Драгалевци“, бул. "Черни връх" №204
ж.к. „Хаджи Димитър“, ул. "Макгахан" №81
кв. „Дървеница“, бул. „Св. Климент Охридски“ №15
кв. „Овча купел“, гр. София, ул. "Любляна" №42А
кв. „Разсадника“, ул. "Хъшове" №4, до блок 10
ж.к. „Гео Милев“, ул. "Николай Коперник" №27
ж.к. „Младост 1“, ул. "Йерусалим" №22
кв. "Манастирски ливади", ул. "Пирин" 51А
гр. Банкя, кв. "Изгрев", ул. "Стефан Стамболов" 138