Автор
Ева Григорова

Три приятелки отпразнуваха заедно 100-годишнините си: Преживяхме пандемията заедно

Три американки отпразнуваха заедно 100-годишните си юбилеи, по стечение на обстоятелствата дамите са родени в една и съща седмица и решили да отбележат празниците си в един ден.

Те живеят в общност за възрастни хора в Манхатън и изглеждат повече от чудесно.

“Мисля, че съм родена под щастлива звезда. Заедно преминахме през пандемията, а аз съм благодарна, че успях да се ваксинирам” - споделя Рут Шварц, една от трите столетнички.

Празненството събрало отново Рут и неините приятелки Едит и Лорейн с техните семейства и приятели за първи път от година насам. Партито станало възможно след като трите дами получили две дози от ваксините срещу ковид.

View post on Instagram
 

“Беше ужасно да стоим затворени всички тези месеци, но беше наистина необходимо” - споделя Лорейн, която е била мецо сопрано в Метрополитън опера, открива тениса, когато е на 60 г. и продължава тренировките си до средата на 90-те си години.

На датата на рождения си ден Лорейн успяла да се види със свои приятели в ресторан и споделя, че преживяването я накарало да се “почувства жива отново”.

През юни Рут видяла за първи път 2-годишния си правнук, както и сина си, който не била виждала от 2 години.

Третата дама Едит пък е родена в Брукин, където е помагала на баща си в неговия бизнес с мебели. Тя разкри, че няма търпение отново да може да посещава музеи и концерти.

Вдъхновяващи са, нали?