Автор
Веселина Петрова

Трябва да ги пробвате: 7 начина да бъдете щастливи в кожата си

Миналата година Дания бе призната за най-добрата за живеене – за жените. Интересен факт е, че всяка датчанка се чувства като кралица, независимо от доходите, теглото или външността си. Каква е тайната?

Датските жени ценят красивото
Независимо дали става въпрос за интериор или дрехи, жените в тази държава умеят да си доставят удоволствие. Те обичат елегантните линии, които осигуряват уют и удобство. Мекота, хармония, свещи. Това е.

Обсъждат открито проблемите с партньора си
Датчанките не се притесняват, че бъдат отблъснати. Не се страхуват и че ще останат сами. Именно затова те винаги обсъждат проблемите с човека до себе си. Всички карти се поставят на масата. И това им позволява да имат наистина щастливо семейство.


Спортуват и се хранят здравословно, но не на всяка цена
Карат велосипед, разхождат се, не се изморяват с безсмислени диети. Ако храната или спортът ти носят удоволствие, тогава наслади им се, това е тяхното мото. Ако не, забрави за тях. Работата в градината често замества работата във фитнеса.

Обичат природата

Да, за дамите в Дания природата е извор на вдъхновение. Обичат да ходят в планината, да отглеждат цветя и зеленчуци, да прекарват повече време извън града.


Готвенето им е хоби

Нямате представа какво удоволствие може да ви донесе приготвянето на вкусно ястие. Не като част от вечерята, а просто така – да изпробвате някоя рецепта, например и да се насладите на резултата. Както и да го споделите с приятели и любими хора. Вкусната вечеря с приятели и чаша вино зарежда с положителна енергия за дни напред.


Не страдат, ако са сами

Да сте жена на 30-35 г., която е необвързана, не е проблем тук. Даже е норма. Никой няма да се опитва да ви сватосва или да ви повтаря, че е време да родите деца. Много често жените в Дания се женят на 40 и се радват на много деца.

Пазят личното си пространство

За да ви допусне една датчанка до своето лично пространство, трябва да мине много време. За разлика от испанките и италианките, датските жени са доста избирателни по отношение на приятелствата.