Цветана Пиронкова – момичето, което накара цяла България да се просълзи от радост и гордост, което доказа, че няма невъзможни неща и което показа как една майка може да бъде успешна и в кариерата си. Макар и снощи да загуби мача срещу Серина Уилямс, тя за първи път стигна толкова далеч, откакто се състезава и дори бе част от рекорд на US Open – 3 майки на четвъртфиналите. Изобщо – има с какво да се гордеем и има защо да посрещнем нашето момиче с бурни аплодисменти и благодарност.

След чудесното си представяне снощи Цвети отправи послание към българите и сподели какво не ѝ е достигнало да победи Серина Уилямс:



„Човек винаги трябва да вярва в себе си, защото това всъщност е най-важното нещо. Когато започнеш мача, всеки от опонентите е подготвен физически, но мисля, че двубоят се решава от психическа гледна точка. Трябва да бъдеш наистина подготвен за това. Вяра, много работа, много отдаденост, разбира се. Мисля, че това е добра комбинация.“

А колкото до битката със Серина, Цвети сподели, че ѝ е било изключително трудно да се изправи срещу толкова голяма сила. Тя разкрива, че се е чувствала уверена в първия сет, защото всичко е вървяло в нейна полза, но Уилямс е разнообразила тактиката си в хода на мача, а и сервисът ѝ е „невероятно тенис оръжие“, както го определя Пиронкова.



Нашето момиче не крие, че се е изморила много по време на мача, но не се е предала до последно и е останала близо до победата, за което се гордее. Ние също.

Цвети говори и за 2-годишния си син Александър, който в момента не е до нея и ѝ липсва. Тя сподели още, че щеше да е по-щастлива, ако на трибуните снощи имаше фенове. За съжаление обаче, мачът бе проведен без публика.

Четете още: Серина Уилямс за Цвети Пиронкова: Тя е невероятна и направи нещо изключително