Автор
Woman.bg

Цялата истина: Мъж написа какво мисли за наднорменото тегло на жена си

С всяка минута в Инстаграм се появяват все повече снимки, насочващи вниманието ни към човешкото тяло. И ако допреди няколко години се смяташе за нормално да публикуваме снимки на красиви стегнати тела с разкошен релеф, то днес мъже и жени, активни спортисти, млади майки, вълнуващи се от даден проблем хора или противници на общественото мнение демонстрират, че всяка тяло е уникално и прекрасно само по себе си.

View post on Instagram
 

Сара Трип е успешна Инсаграм-блогърка в областта на модата и модните течения. Следят я над 200 хиляди души. Сара е красива жена, която някои биха нарекли пълна, но самата тя гледа позитивно на тялото си и не се срамува да публикува свои доста разголени снимки (например по бански) с минимален ретуш. Трип е сигурна, че няма какво да крие – да, кожата й не е идеално гладка, формите й далеч не отговарят на утвърдените през последните години стандарти, но това са си нейните форми и нейната кожа. Затова Сара се радва на прекрасен, стилен и хармоничен живот.

Разбира се тя среща много коментари от критици и пиперливи забележки по свой адрес, но Сара няма да се почувства по-зле от това, че някой-си я смята за по-различна от това, което трябва да бъде. Трип смята, че обществото твърде дълго е карало жените да следват нелепи канони за стил и красота – и че на това е време да се сложи край.

View post on Instagram
 

Сара пише: „Днес ще поговорим за една дума, започваща с Д. Знаете много добре за какво говоря. ДЕБЕЛ! Мнозина смятат за свой дълг да ми дават съвети как да отслабна, как теглото и телосложението ми биха повлияли на отношенията ми с мъжете в бъдеще. Но трябва да престанем да използваме тази дума по свой адрес. Да, аз имам наднормено тегло, но не съм дебела. Вижте профила ми – изразила съм доста ясно позицията си по този въпрос. И намерих идеалния бански за себе си!“

Сара е щастливо омъжена за младия си съпруг Роби, който искрено обича самата нея и нейното, както някои смятат, несъвършено тяло. Той е намерил начин да подкрепи жена си, като й е написал открито писмо-признание в Инстаграм, което веднага набра хиляди лайкове и огромен брой положителни коментари.

Ето какво пише Роби: „Аз обичам тази жена и пищното й тяло. Като тинейджър приятелите ми често ми се подиграваха, че си падам по по-пълнички момичета, по-нисички и по-пухкави, момичета, които повечето момчета биха нарекли „пълни“ или дори „дебели“. После, когато станах мъж и се запознах с проблеми като феминизъм и това как списанията превръщат в аутсайдери жените, демонстрирайки твърде тесен и специфичен стандарт за красота (слаба, висока, стройна), осъзнах колко много мъже са въвлечени в тази лъжа. За мен няма нищо по-секси от ето тази жена – с плътни бедра, голямо дупе, сладки извивки отстрани и т.н. Нейната форма и размер няма да са от онези, които ще публикуват на корицата на „Космополитан“, но именно те ще влязат в живота ми и в сърцето ми. Няма нищо по-сексапилно от жена, която е едновременно кръшна и уверена в себе си, това страхотно момиче, за което се ожених, запълва всеки един сантиметър от дънките си и все така е най-хубавата, където и да отиде. Момчета, помислете си пак какво ви е научило обществото да харесвате. Истинската жена не е порно-звезда, манекенка на бикини или филмов персонаж. Тя е реална. Тя има красиви стрии на бедрата и сладки трапчинки по дупето. Момичета, никога не се самозалъгвайте, че трябва да се впишете в определен калъп, за да бъдете обичани и ценени. Някъде има един мъж, който ще ви се радва такива, каквито сте, който ще ви обича, както аз обичам моята Сара“.

Жената не бива да се стреми да се хареса на всички дори и просто в името на самолюбието си, но тя трябва да знае, че има някой, който харесва абсолютно всичко в нея, някой, който и е предан и искрено я обича. Никога не се срамувайте от тялото си, защото всяко тяло е прекрасно.