Запознайте се с Джанис Лорейн – една 73-годишна дама, която доказва, че никога не е късно да сбъднеш мечтите си, в нейния случай става въпрос за успешна кариера като бодибилдър.

Няма как да не подчертаем, че дамата прави дебюта си в културизма на петдесет и няколко. Всъщност до решението на Лорейн да се изявява в това поприще довежда раздялата ѝ със съпруга ѝ през 1988 година. Той изоставя Джанис след 20 години брак, заявявайки, че не я обича вече.

Дамата признава, че това е обърнало из основи подредения ѝ живот и тя не е знаела как да продължи напред сама. Няколко месеца по-късно или по-точно в деня на 48-ия си рождения ден, тя се запознава с човек, изцяло обръщаш нагласата ѝ за живот.

Въпреки че дамата няма желание за парти, тя все пак решава да удовлетвори молбите на дъщеря си и заедно с нея и няколко приятелки отиват в местен бар.

Там я заговаря и кани на танц привлекателен младеж, който е на 24 или иначе казано на половината на годините ѝ. Той се казва Денис и е видимо заинтригуван от Джанис. Двамата прекарват цялата вечер в бара заедно и си разменят номерата. Джанис се прибира вкъщи с дъщеря си и е сигурна, че няма да се види повече с младежа, но ето, че греши и той ѝ звънни още на следващия ден. Така се поставя начало на тяхната връзка, която се развива с доста бързи темпове и само няколко месеца след първата среща двамата заживяват заедно.

Въпреки че мнозина си мислят, че отношенията между Джанис и Денис няма да просъществуват, те са щастливо влюбени и до днес – близо две десетилетия по-късно. Лорейн признава, че е намерила мъжа на живота си и никога не е била по-щастлива, допълвайки, че историята ѝ с Денис е категорично доказателство, че щастието не подминава никого, стига да е достатъчно търпелив да го дочака и отворен към възможностите.

Джанис и Денис в годината на запознанството им

Джанис и Денис днес

Джанис и Денис живеят в любов и хармония, но въпреки това дамата признава, че когато на 55 се пенсионира, губи желание да става сутрин. Мъжът до нея е по цял ден на работа, а тя остава съвсем сама в голямата къща и буквално няма какво да прави цял ден. За да разведри ежедневието си, тя решава да тръгне на фитнес.

Купува си карта за най-близката зала и започва да я посещава. Разкрива, че първоначално се чувства неловко и не знае точно какво да прави. С времето това се променя и Джанис се влюбва във фитнес заниманията. Те не само повлияват благоприятно върху здравословното ѝ състояние, но и я карат да натрупа самочувствие и да достигне вътрешен мир – тя вече не се страхува от остаряването, защото знае, че е под нейната власт да превърне процеса в красиво изживяване.

Петнайсет месеца след като за първи път стъпва във фитнеса, Джанис решава да се яви на състезание по бодибилдинг и печели златен медал. Следват златни медали от още три състезания, напомнящи ни, че никога не е късно да сбъднете мечтите си.