Тя спаси бабата на милиардер и се омъжи за него: Невероятната любовна история на Кейт Уинслет и Нед Рокендрол

Тя е изящна, сдържана, интелигентна и очарователна. Сънародниците ѝ я възприемат като истинска британска и национална гордост. Кейт Уинслет изглежда е събрала всички красиви женски качества в едно, а мъжете, които са били до нея, продължават да я боготворят до днес.

Повод да обърнем поглед към интимния живот и господата, пленили сърцето на една от най-успешните актриси на Холивуд, е скорошният ѝ рожден ден. На 5 октомври звездата от „Титаник“ навърши 46 години.

Кейт Уинслет

Ролята, която изстрелва Кейт Уинслед сред звездите на холивудския небосклон, е известният филм на Джеймс Камерън „Титаник“. Кинолентата поражда и слухове за любовна връзка между нея и Леонардо ди Каприо. Според някои двамата са имали кратък романс по време на снимките. Според други романтичните им отношения продължили и след това и дори двамата били стигнали до годеж. Оказва се, че нито едното, нито другото твърдение са верни. Кейт и Лео изграждат единствено добро и здраво приятелство, което оцелява през годините. През цялата си бляскава кариера досега Уинслет винаги се е възхищавала на таланта на Ди Каприо, но за интимна връзка между двамата трудно може да се говори, имайки предвид, че и той, и тя категорично отричат подобна симбиоза помежду си.

С Леонардо ди Каприо

В началото на звездната си кариера Кейт Уинслет има 5-годишен романс с писателя и актьор Стивън Трейдър. Двамата се запознават на снимачната площадка на сериала „Тъмният сезон“, през 1991 г. Връзката им продължава пет години и остава в сърцето на Кейт както светъл, така и тъжен спомен. Дори след като се разделят, тя продължава да го подкрепя в трудни моменти.

Кейт Уинслет и Стивън Трейдър

За него тя казва: "Той е най-важният човек за мен след семейството ми." За съжаление на Стивън е поставена тежката диагноза рак на костната система и той умира на 34 години, малко след като Кейт приключва със снимките на „Титаник“.

Няколко години по-късно, през 1998 г., Кейт Уинслет се омъжва за режисьора Джеймс Трипълтън, срещнали се година по-рано. Двойката има дъщеря на име Миа, родена през октомври 2000 г. Кейт и Джим се развеждат през 2001 г. заради постоянните изисквания, които Трипълтън има към звездната си половинка.

Следващият съпруг на Уинслет също се оказва режисьор, отново доста известен в Холивуд. Сам Мендес печели сърцето ѝ с фините си маниери, острия си ум и галантно поведение. Двамата си казват "Да" през 2003 г. и Кейт ражда от него второто си дете Джо през декември същата година. През 2010 г., след седем години връзка, Сам и Кейт се развеждат. Според слуховете причина за раздялата им е неудържимата ревност, която Мендес изпитвал към съпругата си по време на романтичните сцени между нея и Лео ди Каприо във филма „Пътят на промените“, чийто режисьор е самият Мендес.



Кейт Уинслет и Сам Мендес

Всичко, което се случва с Кейт Уинслет оттук нататък прилича на чудодейна намеса на небесните сили в сърцето ѝ. През 2011 г. тя и децата ѝ отлитат за екзотичния рай на милиардера Ричард Брансън – остров Некер. Идиличната им почивка там обаче е помрачена от ужасен тропически ураган, който връхлита острова. Когато се случва това, мълния ударя имението, където Кейт се е настанила с децата, вследствие на която пламва ужасен пожар. Всички изпадат в паника и побягват по улицата, оставяйки на съдбата майката на милиардера Брансън – 80-годишна старица, в горящата сграда.

Само Кейт Уинслет не изпада в паника и смело се втурва сред пламъците и изнася старата жена от огъня, носейки я на ръце. Когато милиардерът пристига на мястото, не спира да благодари на смелата британка. До него стои племенникът му - Едуард Смит, който по-късно след загубен бас с Кейт нарича себе си Нед Рокендрол. Той не може да откъсне възхитените си очи от красивата и смела Уинслет. Така първото запознанство скоро прераства в нежна любовна история, продължаваща и до днес.

Плод на тяхната любов е синът им Беър, който се ражда през 2013 г. – трето дете за актрисата и първо за Едуард. По нейно настояване момчето приема фамилията на майка си. Неведнъж актрисата с признателност и много любов споделя, че в лицето на Нед Кейт е срещнала така жадувания надежден и любящ мъж, който я обожава и е готов на всичко за нея.

Четете още: Кейт Уинслет на 46: Искам децата ми да ме запомнят с моята пилешка супа