Атентатите, които се превърнаха в ежедневие за Европа, надигат заслужена вълна негодувание. За жалост обаче негативните настроения са насочени към всички мюсюлмани, включително и онези, които по никакъв начин не са носители на радикалния ислямизъм, изповядван от групировки като "Ислямска държава".

Поредната жертва на надигащата се верска омраза е млада мюсюлманка на 17 години. Тя бе убита преди дни, след като бе отвлечена пред джамия във Вирджиния. Интересно е, че въпреки че няма сведения да има личен мотив за убийството, а разследващите заявяват, че пострадалата и нападателят не се познават, за момента престъплението не се определя като расистко.



Жертвата, на име Набра Хасанен, си е тръгвала от джамия след вечерна молитва с група приятели. Млад мъж ги пресрещнал и по думите на компанията започнал да обижда Набра. Когато мъжът тръгнал към групичката, те побегнали да потърсят помощ от хората в джамията. Чак когато стигнали до храма видели, че Набра не е с тях.

Тялото на младата Набра Хасанен бе открито в неделя в езеро в града, съобщи полицията във Вирджиния. Полицията е задържала 22-годишниятДарвин Мартинес Торес, като срещу него е повдигнато обвинение в убийство.

Убийството потресе мюсюлманската общност в града, която е твърдо убедена, че престъплението не се смята за расистко само, за да може извършителят да получи по-лека присъда. Според законите в САЩ расистки мотив за извършване на престъпление е утежняващо вината обстоятелство.