Укротяване на маминото синче. Или защо българските мъже живеят до 40 при мама!

14 август 2020 | 10:30
1549
10
Снимки: Pixabay
10

Има една порода мъже, която лесно ще разпознаете по това, че името на майките им често присъства в речниковия им запас, преобладава в списъка с телефонните им разговори, винаги застават на нейна страна и, не на последно място, сравняват ви непрекъснато с нея. Нищо лошо, ама... Живеят над три или четири десетилетия под покрива на маминия дом и не искат и да си помислят за друг начин на живот. Горките господа – явно с право са си спечелили прозвището „мамини синчета“. Не стига това, ами и едни пържени яйца не могат да си извъртят без мама.

Оказва се, че този тип господа не са никак малко у нас. Според данни на европейската статистическа служба „Евростат“ за миналата година все повече мъже до 34-годишна възраст предпочитат уюта на родния дом. Най-млади напускат дома шведите (17.8 г.), датчаните (21.1 г.) и финландците (21.8 г.). За сметка на това пък господата от южните страни, сред които и българите, се престрашават към тази смела крачка едва след навършването на 30-годишна възраст.Защо толкова мъже се страхуват да напуснат семейното огнище? Според изследване на фондация „Фридрих Еберт" младите просто ценят повече свободното си време, затова и предпочитат да живеят с родителите си. А тенденцията е валидна не само за България. Наскоро стана ясно, че 2/3 от италианците живеят с родителите си. Там все пак има оправдание – младежката безработица е около 50%.

Но какво да кажем за онези мъже, които хем работят, хем са попрехвърлили 30-те, да не кажем и 40-те, хем живеят до полата на мама? А, както сами се уверихте, те у нас не са малко. И не, не ми излизайте с номера със затрудненото финансово положение. Защото, докато за някои достатъчно пари звучи по един начин, за други – по съвсем друг. Защото въпросът е не в това с какво разполагаш, а в това как ще се научиш да успяваш, да намираш повече възможности за по-добър икономически статус. Защото начини винаги има. Стига да се вземеш в свои ръце, а не в тези на мама. Някак си не е мъжко, нали?Ето с такова негативно мислене следващата житейска стъпка – създаването на семейство, се отлага във времето. Ако досега си бил под покрива на родителите си, защо да не продължиш и занапред така, защо да разваляш удоволствието от ергенския живот с бебета и сватби, когато купонът може да продължи? Ако обаче току-виж случиш на хрисима дама, която достойно да заеме мястото на мама...? Е, защо пък да не го направиш? Годинките се увеличават, а заедно с тях – и белите коси.

Тя ще угажда на прищевките ти, както и мама. Ще ти готви, ще мие съдовете ти, ще шие копчетата ти (като ходеха на казарма, мъжете поне на това можеха да се научат), ще ти пере гащите и като неуморна прислужница безропотно ще върви по стъпките ти след всяка изръсена от теб троха из дома, която не можеш да понасяш пред погледа си. Не жена си. Трохата. Тя, жената е важна – иначе кой ще ти бърше жълтото около устата? (Това към мамините синчета само - да поясня - че днешните мъже много обидчиви напоследък станали бе...! Но това е друга тема.)Укротяване на „маминото синче“

А сега, към дамите, имали лошия късмет да случат на „мамино синче“, няколко скромни съвета от препатила:

Запишете на лист чувствата и мислите си

Понякога е по-лесно да напишете на лист хартия какво чувствате, вместо да го изречете на глас. Така ще ви е по-лесно да структурирате по-добре емоциите си и подхода си оттук нататък.

Обърнете внимание на плюсовете на „маминото синче“

Според психолози тези мъже винаги са нежни, мили, галантни, гальовни, внимателни с жените, въпреки че често прибягват до съветите и подкрепата на мама. Много бързо и лесно разбират какво искат жените и от какво се нуждаят. Нужно е само да намерите правилния подход към тях, за да се почувствате и вие значими в техните очи. Покажете им, че сте нежния пол. Че сте слаби и нежни жени, които се нуждаят от тяхната мъжка закрила.

Не капитулирайте! Покажете дух и характер!

При следващото негово сравнение на вашата простосмъртна особа с Нейно величество майка му, изправете смело глава, вдишайте дълбоко, усмихнете се и му кажете коя сте. Обяснете му, че не ви е приятно да ви сравнява с никого. Най-важното – запазете добрия тон и изречете името си. И дебело подчертайте, че това не е името на майка му, която е прекрасна дама (кажете му го), но с която нямате нищо общо, защото сте друг човек, с определена роля в живота на избраника си – именно на любима, а не на негова майка.

 

Четете още: Изневерих на жена ми с бившата, а сега тя е бременна от мен

Още по темата

Коментари

10 ...
  19 август 2020 | 08:21 отговор
 

Ако е мъжкарско и дори мачо един мъж да изтегли кредит 800 000 лева и нагоре за къща, който ще връща половин век, нека жените си изтеглите такъв кредит да видите какво е. За пореден път се убедих, че сте тотално неадекватни, живеете в някакъв друг свят. Оная мърла я чука поляк и пак коментира в български сайт, защото е тотално объркана женица.

 
9 Барбарон
  17 август 2020 | 02:24 отговор
 

Знаете ли защо на българките ръцете са им по-дълги от на жените с друга народност? -Защото цял живот мъкнат ,като магарици торбите за да пълнят хладилника на мамини п*кльовци гледащи мач на дивана :) Поздрави!

 
 
Татко Барба
17 август 2020 | 14:42

Доводите ти са толкова смехотворни, че граничат с фантазии от Страната на чудесата. Скапани принцески и мамини дъщерички сте. :) Поздрави!

 
Хахахаха
18 август 2020 | 06:57

Ако да не слугуваш и носиш на гърба си пияндета и безделници е ,,принцеслък" а дай боже принцеслък на всеки,че безплатните прислужници е удачно да ги сънувате когато сте мъртво пияни за четвърти пореден ден в седмицата.(Както всяка седмица)

8 ...
  16 август 2020 | 09:20 отговор
 

Вълева, и баща ти ли е мамино синче? Имаш плашещи комплекси.

 
 
Ма как
17 август 2020 | 02:25

Някой на който мама му пере чорпките си обиди хахаха

7
  15 август 2020 | 22:27 отговор
 

Статията е провокативна и предизвиква излишни спорове. Истината е, че не всички българи са мамини синчета и не всички всички българки са лесни. Стандарта на живот ни е най-ниския в Европа и въпреки това се справяме добре, но на никой не му е лесно. Трябва да сме обединени, а не скарани!

 
6 ....
  15 август 2020 | 08:07 отговор
 

Българската жена вечно се прави на жертва и твърди, че българският мъж е нищожество и простак, но същата жена се омъжва по сметка в чужбина и там яде бой до смърт от чужденци. Българският мъж е прекалено търпелив джентълмен с акцент върху прекалено. Яжте гръцки, турски и норвежки хуйове и ще пълните гробовете, защото никой на планетата не може да ви изтърпи, селячки.

 
 
хахах
17 август 2020 | 02:18

Приятелките ми са женени за чужденци и живеят чудесно. Тук умират от домашно насилие по 30-40 жени на година ,за които се знае.За тези ,които не се знае не говорим.

 
хахах
17 август 2020 | 02:19

Ако те упокоява да се самоубеждаваш с тея коментари е ок но... Истината е,че възпитание вие нямате идея какво представлява...само ракия,салата и висене на дивана... О,да...и бъркне в носа г-н "жентълмен".

 
Леле
17 август 2020 | 04:25

Женена съм за поляк,имаме две деца и живеем да чукна на дърво- чудесно. Сигурно е защото нито веднъж не съм чула там как жените "ще пълнят гробове" или други подобни измислици на "невероятно възпитаният" Ви болен,български мозък.

 
...
17 август 2020 | 15:00

Желая ти успех при поляците. Те са вторите най-големи алкохолици на планетата след руснаците. Явно харесваш водопроводчици.

 
До ...
18 август 2020 | 06:51

Не виждам как по собствени фентазии си съчиняваш етюди,които нямат нищо общо с реалността. Мъжът ми не пие(Лол) Никой от семейството му също не пие(Лол Лол) Докато 75% от българските мъже без цигарка и бира в ръка по пейките е почти невъзможно да ги видиш по мои затвърдени спомени. За употребата на наркотици пък да не говорим,че от смешно става тъжно. Тъй,че...Благодаря! Успех и на вас НЕпиещата нация :D

5 ...
  15 август 2020 | 00:58 отговор
 

Защото жените сами сме си виновни,че отглеждаме п*тьовци. Виновни сме след тва и ,че се сме ок да се омъжим и дори родим на п*тьорци само и само да не сме сами. Ето за това от българския мъж нищо не става.

 
 
....
15 август 2020 | 08:02

Заминавай в Африка или в Катар да те чукат черни потни загорели маймуни. От вас нищо не става. Скапани мамини дъщерички и принцеси. Вече идват жени от Скандинавия в България, защото и те виждат, че българските жени сте дегенератки. Ти сигурно мразиш и баща си и си родена от две жени.

 
...
17 август 2020 | 02:21

О ,миличкият сладур живеещ още с обзавеждането на баба от Тошово време на балатума се обиди :D Скандинавка знаеш ли кога ще ти седи на мокета на 30г.? НикогиШ,мечтателю.

4 ...
  14 август 2020 | 19:32 отговор
 

Българска жена = айкю на негър. Бягайте в Арабските емирства за спокойни имения, а България ще внася жени от Европа. Вие сте жалки менте жени и не ставате за нищо.

 
 
мхммм
15 август 2020 | 01:08

Освен от Индия ...от другъде няма как да си вкарате жени ,понеже никоя чужденка не е толкова проста като българката да ви дойде в апартаментчетата с обзавеждането от баба ви с 30 годишните жълти тапети да ви и реже салатата ,докато вие се подчесвате на дивана ... Мамини душички дребни.

3 ...
  14 август 2020 | 17:19 отговор
 

МРЗ 610 лева, ако човек спестява 600 месечно по 12 месеца, стават 7 200 лева годишно x 100 години = 720 000 лева за един мизерен апартамент или 200 години за апартамент за 1 440 000 лева тоест с МРЗ български мъж трябва да спестява 200 години за свестен апартамент (не в този живот). Лекторите в университетите получават малко повече (около 1 000 лева), жилищните кредити пък заробват за 50-60 години напред и скапаната българска курва пак е недоволна, че няма кой да и построи дворец. Досега не съм виждал нито една жена да си построи сама къща, просто се нанасяте в готова и пак сте недоволни курвички.

 
 
Ай
14 август 2020 | 19:13

Това е поредната страница от цариградската курвенция.

 
Ах
15 август 2020 | 01:13

Странно...всички мои приятелки след като се разведоха си купиха апартаменти,понеже спряха да хрантутят миличките мъже с минимални работни заплати

 
Ах
15 август 2020 | 01:15

Странно...всички мои приятелки след като се разведоха си купиха апартаменти,понеже спряха да хрантутят миличките мъже с минимални работни заплати

2 защото
  14 август 2020 | 11:49 отговор
 

защото мамите не ги изгонват да си хващат живота в ръцете. криворазбрана цивилизация.

 
1 зелено чоooвече
  14 август 2020 | 11:48 отговор
 

На въпросът кой обичате повече и с кой сексът е по добър ,с жената или с любовницата нали знаете отговорът? Ако не ,аз ги таковам и двете ,на най си обичам мама

 

Добави Коментар

Най-четени

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.