В очакване на март: живот в хармония с предчувствие за пролет

Март е единственият месец в годината с женско име. Кръстен е на баба Марта, която легендата свързва с непостоянния ѝ характер – ту е весела, ту е тъжна, ту се люти, ту се смее...Март е персонификация на женската природа, на която приписват променливи настроения. Такова е и времето през този период на годината, белязано от резки контрасти и обрати. Студът сковава всичко в лед, а после земята се стопля от светлите лъчи на бледото слънце. Природата се събужда, за да се обвнови, да даде начало на нов живот, такова, каквото е и призванието на жената. И така от памтивека.

Подобна цикличност създава една устойчивост на времето, която философът и културолог Мирча Елиаде свързва с теорията на архетипа - митично пътуване назад, към корените, към зората на Съществуването и началото на всеки човешки живот. Това е път, който е белязан от носталгията по периодичното завръщане към първоизворите, към хармонията, към Великото Време на сътворението, чието име е Жена.

Март бележи новото начало. Неслучайно за древните римляни новата година започвала именно на 1 март. По късно на тази дата чествали Матроналиите – празник в чест на богинята Юнона, покровителка на майчинството, брака, закрилница на новородените бебета. Името ѝ означава „извеждаща на белия свят“.

Затова, мили момичета, нека и ние събудим в себе си новото начало, да позволим на пролетта да обнови душите и телата ни, да дадем път на онези сили, които ще ни помогнат да се изпълним с поривиста енергия. Така, както кокичето намира сили да пробие студената черна земя, за да донесе на света бялата си красота и нежен аромат.

Има ли начин да измерим скоростта, с която сърцето препуска към обетованата земя на щастието си? Възможно ли е да картографираме емоцията на промяната? Нека настъпващият март е време именно за това: за себевглеждане. Настъпващата пролет е повод за промяна, която има три опoрни точки: да изчистим старото, да се заредим с нови сили и да помечтаем.

Да се изчистим от всичко ненужно

Всяко промяна е свързана с промяна в статуквото и изчистване на всичко старо и ненужно. Затова, дайте си сметка с какво трябва да се разделите, кои са „енергийните вампири“ в живота ви, които изцеждат силите ви. Не страдайте по хора, които са ви наранили, демонстративно са ви обърнали гръб или са ви предали в тежък момент. Затворете едната врата и отворете друга.

Да осигурим хармония на тялото си

За да сме истински щастливи, трябва да се погрижим не само за душата, но и за тялото си. Ако очакваме да станем съвършени, без да обикнем себе си, ще пропилеем целия си живот. Именно затова любовта към нас самите е ключовият елемент на доброто здраве. За да събуди пролетта в себе си, всяка жена трябва да постигне своя съвършен хормонален баланс, да настрои хормоналните си ритми в съзвучие с тези на природата. Ако направи това успешно, тя разцъфва, ако не се справи – повяхва.

Пролетта е подчинена повече от всякога на законите на красотата. Не само, тя е нейният законодател. Буйните като потоци коси, слънчевият блясък в очите, свежата руменина, бистрият тен – това са знаците, с които ни бележи именно този преходен сезон. За да възстановим хормоналния си баланс, природата се явява най-добрият ни съюзник по най-елегантен начин. Тя ни открехва за даровете си: специални растения, витамини и минерали като агнус кастус, центела азиатика, репей, гроздово семе, растителен витамин D и органичен селен.

Именно те влизат в състава на „Лейди Хамония“ - добавка, която съдържа натурални екстракти с благотворно влияние върху женското здраве, a формулата ѝ спомага да се отървем от целулита и бръчките, подсилва антиоксидантната защита, подхранва косата, кожата и ноктите, спомага за здравето на кръвоносните съдове и най-важното - възстановява хормоналния баланс на тялото. Това е един изцяло натурален продукт, който, както подсказва името му, ще внесе така желаната хармония в живота ни.

Да проправим път на новото начало

Всяко ново начало е повод да полетим. Да повярваме във всичко хубаво, което може да ни се случи. Да уловим попътния вятър, да търсим, да мечтаем. И да започнем да копнеем за необятната шир на морето – само така може да построим кораба на мечтите си.
Затова, ако имате мечта, месец март ще ви окрили да я сбъднете. Независимо дали искате да отворите сърцето си за любим човек, да отидете до някое приказно кътче на Земята, да се сдобиете с рожба, да си построите дом, да си намерите работа, която ви кара да бъдете щастливи. Мислете и действайте, сега е моментът за промяна. Защото, както казва откривателят Томас Едисон: "Ако правихме нещата, на които сме способни, щяхме да се изумим от себе си." Изкуство, което той е владеел до съвършенство.

(в материала има продуктово позициониране)