Автор
Роси Кацарова

Ванеса Паради - една френска грация на 48!

На днешната дата преди 48 години се ражда невероятната Ванеса Паради – певица, актриса и фотомодел.

Звездната дама е родена в Сен Мор де Фосе, Франция, в семейство на интериорни дизайнери. Още от ранна детска възраст има влечение към музиката, затова и когато е едва на осем родителите й решават да я запишат за участие в шоу състезание по пеене за млади таланти. Малката Ванеса убедително печели музикалната надпревара и по думите на журито доказва, че ще се превърне в звезда.

Техните очаквания се оправдават само няколко години по-късно, когато излиза песента „Joe le taxi“ и слабичката русокоса Ванеса с чаровното разстояние между зъбите се превръща от обикновено 14-годишно момиче в истинска знаменитост. Не само в родината си, но и в цяла Европа.

Само година по-късно – 1988-а, излиза и дебютният албум на Ванеса - "M & J", който става платинен.

През 1989 г. напуска училище, за да се отдаде на музикалната си кариера. Талантлива и амбициозна, тя обаче не се задоволява само с успехи в тази област и същата година дебютира в киното с главната роля на Матилд Тесие във филма „Noce blanche“. До началото на 2010 г. се снима в общо 12 филма. В България е известна с ролите си във филмите „Бащи трепачи“ (1998) и „Момичето на моста“ (2000).



От 1998 година живее с актьора Джони Деп, от когото има дъщеря и син. През юни 2012 г. двойката се раздели, но звездите останаха близки. Ванеса дори защити бившия си от обвиненията на Амбър Хърд, въпреки че се говори, че Джони я е зарязал именно заради младата красавица.

Съвсем естествено жена като Ванеса Паради не може да остане дълго време сама, затова и никой не се учуди от разкритията, че тя вече има нов мъж до себе си. Той е режисьорът и сценарист Самюел Беншетри, а дали отношенията им ще завършат с брак и семейство, ще покаже само времето.