Автор
Антония Дамянова

Вдъхновяващи цитати за майчинството от София Вергара, която става майка на 19 години

Известен факт от личния живот на София Вергара е, че тя става майка на скандално крехката 19-годишна възраст.

Синът ѝ - Маноло Гонзалез-Риполи, се появява на бял свят през 1992 г. Бащата на малкия Маноло е първата ученическа любов на София – Джо Гонсалез. Въпреки че са отдавна разделени, в отглеждането на сина им той не спира да ѝ помага до ден днешен. За очарователния Маноло, който днес е на 29 години, до момента знаем, че върви по актьорските стъпки на майка си.

През годините колумбийска актриса неведнъж споделя в интервюта за това на какво я е научило майчинството и какво е да си млада майка.

По повод рождения ден на красавицата, която на 10 юли навърши 49 години, ви поднасяме шепа от нейните вдъхновяващи и мъдри цитати за майчинството:

"Аз станах майка едва на 19 години, когато на едно момиче най-много му се иска да се забавлява. Това се оказа голяма отговорност за мен. Не можех да излизам вечер с приятели и да купонясвам, както правеха повечето ми връстнички. Вместо да си купя чифт обувки, трябваше да купувам памперси. Когато имаш дете, трябва да си по-зрял."

"Всеки път, когато хората ми правят комплименти за сина ми Маноло, се чувствам много благодарна. Бях наистина млада, когато се разведох с баща му, затова го отгледах, опитвайки се да бъда най-добрия пример за него, да му дам най-доброто, което можех. Когато хората ми правят комплименти за него, за това колко чаровен, забавен и възпитан е той, това ме кара да се чувствам горда."



"Когато родих Маноло, бях на 19 и имах енергия за всичко. Сега приятелят ми иска да има деца, а аз дори не искам да мисля за това. Би трябвало да вляза отново в това мислене, събуждането по-рано. А латиноамериканците са толкова привързани към семейството. Мисля, че беше фантастично да имам дете на младини. Всички мои приятели сега изпадат в паника, ако не са намерили някого, с когото да имат деца!“

"Мисля, че понякога разводът е по-разумният избор. Мисля, че е много по-лошо за едно дете да вижда родители, които се мразят и се карат непрекъснато."



"Винаги съм знаела, че ако се преместя при някого, това ще има психологически ефект върху сина ми. Не исках да вкарвам мъж в дома на сина си. Мисля, че затова винаги съм искала връзки на дълги разстояния с мъже в други страни."


"Да си известна майка е фантастично, пък и всеоще съм в списъка с красиви жени! Как мога изобщо да попадам в списък с момичета, които са с 15 години по-млади от мен? Хората са луди. Синът ми Маноло също се смее на това. За него аз съм обикновена майка, оплаквам се, сърдя се, хленча. „Маноло, студено ми е, намали климатика, изтощена съм, не мога да изляза, нека си починем.“ За него аз съм си просто една стара жена. Това е весело!"

Четете още: 30 житейски мъдрости, на които искам да науча сина си