Хотел Плаза (Ню Йорк), любимо място на Франсис Скот и Зелда Фицджералд, показа нов президентски апартамент, посветен изцяло на "Великият Гетсби".

В чест на очаквания кино хит на режисьора Баз Лурман, който ще излезе на 10 май, известният хотел съживи ерата на джаза с големия апартамент Фицджералд.

Обзавеждането в стил арт деко включва характерни за епохата мебели от водещата луксозна марка Ресторейшън хардуер, снимки от филма, пълната сбирка с творби на автора и книги, отвеждащи в Ню Йорк през 20-те години на миналия век.

Президентският апартамент се намира на 18-я етаж и резервации ще се приемат от 22 април за отсядане от 10 май нататък.

Хотел Плаза е бил любим на Франсис Скот и Зелда Фицджералд

Хотелът на Пето авеню възражда и култовите Шампейн бар и ресторант Todd English Food Hall, в които ще се сервират коктейли от "Великият Гетсби" на основата на джин и ще свири джаз бенд.

Todd English Food Hall

Бар Шампейн на хотела е превърнат в Moët Pop-Up Bar и ще предлага специален коктейл, създаден специално за Плаза, наречен Moët Imperial Gatsby.

Гостите ще могат да разгледат и специална колекция от вещи и костюми от снимачната площадка на предстоящата филмова адаптация с участието на Леонардо Ди Каприо и Кери Мълигън.

Бар Шампейн в хотел Плаза

Източник: БГНЕС