Вижте какво ще ви се случи, ако една седмица не се поглеждате в огледалото

Роузи Грийн решава да живее без огледала една седмица, за да види как това ще повлияе на настроението ѝ. А резултатите са наистина впечатляващи.

„Не ми е необходимо да се гледам в огледалото“, казва Мария Грация Кюри, креативен директор на Dior. И признава, че в къщата ѝ няма огледала, освен едно зад вратата на банята. Всъщност тя не е първата, която мисли по този начин.

Телевизионната водеща Клаудия Уинкълман признава, че майка ѝ, Ева Полард, твърдяла, че няма нужда от огледала у дома, защото трябва да расте, разчитайки на ума си, а не на външния си вид...

И Роузи се замисля - след като толкова известни дами могат да живеят без огледала, защо тя да не може? И как всъщност огледалата у дома влияят на настроевието ни, приемането ни на себе си и външния ни вид, самооценката ни...



Тя покрива всички огледала. И започва да живее без да вижда отражението си в тях. За цяла една седмица.


Тя е на 46 г. и се занимава с продукти за красота, както и с писане. Мрази огледалото с лупа ефект, защото освен че ѝ показва косъмчетата, които трябва да махне, увеличава и бръчките, които ѝ напомнят за годините.

Според психолозите, това, което виждаме в огледалото, често не е реално. Защото ние пренасяме върху образа си начина, по който се чувстваме, настроенията си, емоциите.

Роузи обаче споделя, че в края на нейната седмица без огледала тя се е чувствала по-щастлива, защото е мислила по-малко за това как изглежда и за това, че остарява.

И си дава едно обещание - че ще използва по-малко огледала оттук нататък.