Вижте защо приготвянето на храна у дома ни прави щастливи

02 декември 2022 | 12:33
1012
1
Unsplash
1

Факт. Ако често си готвите разни вкусни неща у дома, ще бъдете по-удовлетворени и щастливи, казват специалисти...

Това не е първото, нито ще бъде последното проучване, посветено на храната и човешкото щастие. Всички сме чували, че любовта на мъжа минава през стомаха, а също така знаем, че всяка жена би се усмихнала на подарък като бутилка хубаво вино и парче качествен шоколад.

Е, последният експеримент доказва, че ситите хора са и по-щастливи, и по-здрави. Но има едно условие - храната да е домашна.Резултатите от експеримента показват, че приготвянето на вкусни и разнообразни ястия у дамо е изключително удовлетворяващо. И е добре както за тялото, така и за духа.

Хората, които си готвят у дома и споделят храната с любимите си хора се хранят по-здравословно, изглеждат по-добре и са по-щастливи.

Според ръководителката на експеримента - д-р Джоана Рийз, подобряването на храненето, чрез приготвяне на домашна храна, дава възможност за предотвратяване на психични проблеми, затлъстяване и други метаболитни нарушения и дори за лечението им.


Коментари

1
  02 декември 2022 | 22:45 отговор
 

АБСТРАХИРАЙТЕ СЕ ОТ ТОВА И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО С ФЕНТЪЗИ ИГРИТЕ, А И ДА СПЕЧЕЛЕТЕ НАГРАДИ И РЕАЛНИ ПАРИ КАТО СЕ ЗАБАВЛЯВАТЕ САМО ОНЛАЙН ПРОСТП МАХНЕТЕ РАЗСТОЯНИЕТО И ГО ВЪВЕДЕТЕ В ГУГЪЛ ТЪРСАЧКАТА БЕЗ ТЯХ! F A N T A S Y D N L . F R E E . B G

 

Добави Коментар

Най-четени