Автор
Цвета Герчева

Внимание - супермодел в огледалото за обратно виждане!

Тя е Анелия Николова - един от любимите ми модели, част от екипа на модна агенция Visages. Когато я каня на ексклузивен тест драйв на новия Т-Cross на Volkswagen, тя ми отговаря набързо, почти телеграфно и оставам с впечатлението, че принципно е съгласна...Само че междувременно трябва да тича за фотосесия, после следва грим, а вечерта завършва с важно ревю. Общо взето обичайният забързан график на всеки работещ модел. Обаче тя все пак намира време за всичко и ми дава възможност да се вмъкна в програмата ѝ, ако обещая да я закарам до студиото за снимки. Е, имаме сделка. Аз карам.

И така - петък късен следобед е, а в София вали като из ведро. Анелия излиза от офиса на модната агенция с бодра стъпка, носи розов чадър (стилистът ще я убие, ако се появи с мокра коса за снимките), мята в багажника малко дрехи и аксесоари, които ще ѝ трябват за следващата фотосесия. Първата ѝ работа, веднага щом се качи в новия Т-Cross, е да се погледне в огледалото.

Тя е без грим (както трябва да се появи преди снимки), носи свободни спортни дрехи и е от момичетата, които съчетават удоволствие, работа и емоции в ежедневието си. Дали има тайна формула, за да се справи с всичко? Разбира се, че да - мантрата е само от две думи и те са... "професия модел".

Докато се возим из центъра на града, Анелия провежда няколко телефонни разговора, уговаря свое участие в американска модна продукция, усмихва се на всеки мой въпрос и в един момент казва: "Хей, Цвети, ама аз не ти казах, че пиша стихотворения."

Оказва се, че на мястото до мен седи поетеса, която напоследък няма много време да остава сама с белия лист, но пък си е все така чувствителна за света около нея. Макар да не твори рими, Анелия успява да пресъздаде настроенията си пред обектива на фотографите по начин, който завладява.

Докато изпробваме колко е маневрен новият T-Cross, Анелия споделя, че още няма книжка, но един ден със сигурност ще се научи да шофира, защото това ще ѝ даде независимост. Сега обаче се е фокусирала върху ученето - съвсем скоро ѝ предстои да завърши "Икономика на търговията" в УНСС. "Последни изпити и си взимам дипломата", казва тя с усмивка, докато оглежда детайлите по интериора на новия Volkswagen, който е в страхотен синьозелен цвят.

И понеже сме в разгара на лятото, а няма как да не я попитам къде смята да разпусне след тежкия моден сезон, тя споделя, че на дневен ред сега е веселяшкото модно турне на Visages: след Варна, Пловдив и Русе ѝ предстоят още няколко дефилета в топ дестинации.

Изпращам я пред студиото за снимки и на финала на нашия разговор я питам знае ли, че супермоделът Кара Делевин е рекламно лице на T-Cross.

"Леле, не знаех, много я харесвам", възкликва Анелия и пита съвсем професионално каква фотосесия е направила Кара, за да копира някоя поза и да застане точно като нея пред колата. Разбира се - шегува се, но накрая съвсем сериозно ми заявява:

"Знаеш ли, Цвети, има много митове за моделите, но истината е, че нашата работа е хубава. Трудна е, но я обичам. Това е важно да напишеш, другото не е от значение."

(в материала има продуктово позициониране)