Vogue забърка Камала Харис в страхотен скандал с тази снимка

След по-малко от две седмици Камала Харис ще влезе в историята като първата чернокожа жена вицепрезидент на Америка. За да отбележи този паметен момент, модната библия Vogue покани Харис да се превърне в лице на февруарския брой на изданието. Снимката обаче, която избраха от списанието, предизвика вълна от недоволни коментари, а по-късно стана ясно, че фотосът въобще не е бил одобрен от щаба на бъдещия вицепрезидент.

View post on Instagram
 



На противоречивия кадър Харис позира пред фотографа Тайлър Митчъл с черен костюм на Donald Deal в комбинация с кецове Converse. Критиците обаче определиха принт корицата на Vogue като доста странна и обвиниха изданието, че не е представило влиятелната дама в добра светлина. Според тях осветлението не е добро, фонът също не е подходящ, а костюмът подбран от стилистите всъщност е идентичен с тези, които Харис бе избрала за предизборната си кампания. Те допълват, че в качеството си на популярно модно издание от Vogue е следвало да покажат една нова нейна страна.

Според HuffingtonPost, от щаба на Камала Харис са одобрили за корица съвсем друг кадър, на който тя е позирала в стилен светлосин костюм. Снимката пък, която се появи на печатното издание на модната библия, въобще не била одобрена от служителите на Харис.

View post on Instagram
 


След скандала, който се разрази светкавично в интернет пространството, от Vogue пуснаха и снимката на бъдещия вицепрезидент в син костюм и тя се превърна в дигиталната корица на списанието.

“Екъпит на Vogue хареса много снимките на Тайлър Митчъл и сметнахме, че по-неофицялен кадър на избраната за вицепрезидент Харис я показват в по-истинска светлина, нещо което смятаме, че ще бъде важна част от администрацията на Байдън и Харис. За да отговорим на сериозността на този момент в историята и ролята, която тя ще изиграе, водейки нашата държава напред, решихме да покажем и двете снимки в дигитална среда” - се казва в официалното изявление на Vogue по темата.

От щаба на Камала Харис все още не са коментирали каква е тяхната позиция, относно размяната на двата кадъра.

View post on Instagram