Времето не лекува раните, но любовта обича смелите - 12 истини за обичта, които никога няма да ви кажат

Всички сме чували, че в една връзка са важни доверието и компромисите, умението да прощаваш и да обичаш партньора си с всичките му недостатъци. Знаем и че не винаги една връзка може да ни донесе бленуваното щастие и че понякога трябва да се сблъскаме с горчилката на разочарованието, с болката от раздялата. И да приемем, че времето лекува всички рани. Така ли е обаче наистина? Трябва ли да чакаме да минат месеци и години дори, за да продължим напред?

Има 12 истини, които повечето приятели и близки няма да ви споделят. Може би именно тези факти ще ви помогнат да поставите всичко на мястото му, да се потопите в скритите кътчета на сърцето си и да намерите своя вътрешен баланс и хармония.

1. Любов насила не става. Не можете да накарате някого да се влюби във вас или в определен човек просто ей така. Ако вие сте влюбени в някого, а той във вас не, приемете този факт и не си губете времето с него. Никой не може да предизвика емоции у друг, ако той не ги изпитва.

2. Бъдете наясно какви точно чувства изпитвате към някого. Ако има нещо, което ви кара да не се чувствате напълно добре в компанията на даден човек, бъдете сигурни, че не това е вашият човек. Напротив, ако имате усещането, че той ви носи спокойствие и комфорт, дайте воля на чувствата си.

3. Бъдете внимателни към партньора си. Ако той се интересува от вашите преживявания, чувства, ако усеща как се чувствате в един или друг момент, това е добър знак, който означава, че до вас е правилният човек. Именно такъв партньро помага за растежа и развитието ви в дадена област.

4. Времето не лекува раните. Те се лекуват, когато приемете нещата такива, каквито са, и продължите напред с гордо вдигната глава, помъдрели, самоуверени и по-силни от всякога.


5. Ако ще прощавате на някого, уверете се, че наистина сте готови за това. Прошката и даването на втори шанс е страхотен подарък и не всеки го заслужава. За да простите на човека до себе си, трябва да сте готови да се освободите от миналото и да не си спомняте горчилките и болката, през които сте преминали. Ако простите, историята ви започва от самото начало.

6. В живота ни има хора, които ни напускат, а след това се връщат. Има и хора, които никога няма да се завърнат или които не заслужават нашата прошка. Бъдете внимателни и избирателни относно това кой и кога може да влезе отново в сърцето и душата ви.

7. Любовта обича смелите. Има сценарии, в които наистина всичко се случва по план, но понякога е по-добре да не гадаете и да оставите събитията да се развият от самосебе си. Не поставяйте граници там, където не трябва да бъдат поставяни.

8. Ще дойде момент, в който огънят на страстта ще намалее, дори ще изгасне, но не и обичта. Запомнете, че любовта не винаги е жар и страст. Тя е и уважение и спокойствие, и разбирателство и доверие, и утеха и душевен комфорт.

9. Споделяйте. Хората не се променят, но израстват. Човек се учи, обработва информацията и се адаптира. И е добре да се интересувате от променения светоглед и на този, с когото споделяте дните и нощите си. Да споделяте един с друг впечатленията си. Това укрепва връзката, прави я по-силна, стойностна и истинска.

10. Учете се един от друг. Не налагайте своето мнение, изслушвайте се. Ценете емоциите си и уважавайте гледната точка и на другия. Властното отношение и поведение отблъсква половинката.

11. Само вие носите отговорност за това, което ви се случва. Ако някой е направил нещо лошо, всичко, което се случва след това, е единствено ваша отговорност. Спрете да използвате грешките на другите като извинение за своите реакции.

12. Бъдете по-снизходителни към себе си, към своя житейски път, към чувствата и енергията си. Любовта е красиво, но сложно чувство. Не осъждайте себе си, за да оправдаете другия. И ценете своите чувства. Вие заслужавате да сте щастливи.

Четете още: Без оргазъм - край на брака: Сексът и любовта при викингите

През декември раздаваме страхотни награди. За да спечелите, кликнете тук >>