На днешния ден преди 73 г. в Калифорния се ражда Шерилин Саркисян, която днес всички познаваме като Шер. Още от малка тя е пленена от величието на сцената, тъй като майка ѝ е актриса. Малката Шерилин е твърдо решена, че ще води артистичен живот и един ден ще се окичи със слава. Решаващата среща, която преобръща съдбата на Шер, е с композитора Сони. Тогава певицата е на 27 г. и е напълно готова да посрещне славния си миг. Двамата правят собствено телевизионно шоу, а след това години наред са изключително успешен дует. И така, кариерата на Шер тръгва стремглаво нагоре и до днес звездната дама на слиза от върха.

Десетилетия наред певицата записва хит след хит и неуморно радва почитателите си с невероятните си сценични изпълнения. А когато се разделя с половинката си Сони, който е и баща на първородния ѝ син, животът ѝ сякаш тръгва в още по-добра посока.

В средата на 70-те Шер се впуска смело в нова любов, едва три дни след развода си със Сони
, с когото е в продължение на десетилетие. Следващата тръпка на певицата е музикантът Грег Олман, от когото ражда втория си син Илайджа Блу.

Този брак също не продължава дълго, а причината за края му е наркотичната зависимост на Грег. Личният живот на Шер обаче не спира да бъде пъстър и в него присъстват не едно или две звездни имена. Сред прочутите мъже, с които певицата е имала интимни взаимоотношения, са Том Круз, Вал Килмър, Джийн Симънс от KISS, Уорън Бийти, Ричи Самбора от „Бон Джоуви“, Ерик Клептън продуцентът Дейвид Гефън и още дузина не толкова известни имена.

Освен забележителна певица и артист, Шер е и красива дама с характерен стил. Модните ѝ решения винаги са била на ръба между елегантността и скандала. Тя знае как да провокира и определено е сред влиятелните в модата звездни дами. Фигурата ѝ е повече от перфектна и дори днес, на 73 г., Шер продължава да буди възхищение.

Същинска фурия на сцената, за нея вече работят най-известните световни дизайнери. На един от концертите си Шер сменя около 40 тоалета. Така постепенно неуверената и семпла провинциалистка се превръща в същинска модна икона и идол за милиони фенове по света.



В епохата на хипитата нейната екзотична външност бързо идва на мода. ''В началото не бях уверена в нищо, защото знаех, че от огледалото не ме гледа синеока блондинка, каквато винаги ми се е искало да бъда'', признава за миналото си Шер.

Красивата и гласовита дама успява да направи завидна кариера и в киното. Тя стартира с роля в режисираната от Робърт Олтман бродуейска пиеса - "Come back to the five and Dime, Jimmy Dean, Jimmy Dean". За изпълнението си във филмите "Silkwood" и "Mask" Шер е номинирана за "Оскар" и "Златен глобус", а през 1987 г. печели златната статуетка за най-добра женска роля във филма „Лунатици“.



През 2018-а Шер участва в поредната супер успешна продукция – втората част на „Мама Миа“. В мюзикъла тя влиза в ролята на майка на Мерил Стрийп. Двете разкриват, че са изключително щастливи и развълнувани от факта, че отново работят заедно. Първата им съвместна игра бе във филма „Silkwood”.

Шер днес...

Звездната рожденичка отпразнува най-важния ден в годината на сцената. В събота вечер Шер доказа, че възрастта може да бъде просто цифра, когато изгаряш за това, което правиш. Тя изнесе 90-минутен концерт, изпълнен с много цвят, емоция, танци и вокално майсторство. Шест десетилетия тя неуморно показва, че просто е родена за сцената.


Трудно е да не бъдеш пленен от тази харизма и да не си припяваш "Do you believe in life after love", когато чуеш името ѝ. Честит рожден ден, Шер!



Четете още: Селена Гомес: Социалните мрежи са катастрофа