От автора на книгата „Как да забогатееш от книгите Как да забогатееш” в колаборация с духовното просвещение на интернет ви представяме кратък курс на народен език за всички, които искат пари, без да работят. Ако сте проспали последните години и не сте в час за великия шедьовър „Тайната” на Ронда Бърнс, сега бързо може да наваксате пропуснатото и да се ориентирате в най-доходоносната ниша у нас и по света - духовното преподаване.

В случай, че нямате свой гуру, то ви липсва посредник, който да ви отведе до космическото знание, чието притежание сте. Без гуру вие сте просто обикновен землянин. Няма как да осъществите духовна връзка без човек, който да застене между вас и духовността наоколо. Те се опитват да ви научат, че в действителност няма на какво да ви научат. Да следваш гуру те поставя в силната позиция на поклонник. Каквото и да предложи гуруто, то е възможност, която не е за изпускане.

Духовният учител е човек с по-големи знания и способности от останалите, макар че няма доказателства за тези знания и способности. Но по-важното е да вярвате, че ги притежава, защото със съмнения ще стоите встрани от масата на изобилието, радостта и удовлетворението.

Трябва да оформите мнението си изцяло на това, което те разказват за себе си и като примерен последовател, не трябва да задавате въпроси и да клатите пиедестала на авторитета им. Не се интересувайте от миналото им, тъй като те живеят само в настоящето. От значение е какъв човек си сега, а не какъв си бил на закуска. Било е преди часове и само хора с много ниска самооценка и слаба връзка с божественото се връщат към миналото.

Ако вече усещате, че сте били избрани от Космоса за тази професия, готови сте да измиете душите на хората, харесали сте псевдоним, чрез който да ви бъркат с Далай Лама и най-същественото – търсите начин да се замогнете без работа и образование, следвайте редовете надолу, за да излъскате напълно духовните си умения.

1. Продавай надежда – изключително важно е да стартирате бизнеса си като гуру с лична трагедия. Хората на минутата се вдъхновяват от съкрушителни истории, в които сте били на границата на самоубийство. Започнете с това, че сте имали само 5 лева в джоба и сте спали в мазето на злата си леля, но сте открили пътя от мизерията до неограниченото имане, без да полагате и минимални усилия. Просто сте решили, че ще е страхотно да бъдете страхотен, Вселената ви е чула и на секундата е препратила пачки към вашата положителна мисъл. Щом един човек може да го направи, значи всеки може – така се продава надежда на хора, изпаднали в безизходица и притиснати от проблемите си.



2. Фейсбук маркетинг – следващата стъпка е да задържите вече спечеленото внимание с нещо ярко, цветно, за предпочитане да не се чете, а ако все пак се налага да пишете, то нека да е кратка и завъртяна мисъл. Вече разполагате с хора, готови да пият от познанията ви, но за да затегнете примката, трябва да следвате трите основни принципа на Фейсбук – кликове, лайкове и последователи. Знанието ви има нужда от място за пазар, а няма по-популярна чаршия от социалните мрежи. Ако и в тази област сте тотален невежа, но все пак искате пари, без да работите, трябва да научите някои хитрости.
Първо, Фейсбук харесва видеата, така че не оставяйте и ден да мине без лайф стрийм за вашите фенове. Също така е във ваш плюс да снимате сами със селфи камерата на телефона си. Така показвате скромност, познаване на модерните технологии и ще бъдете приет за човек от народа. Второ – покажете скъпите вещи, които имате, само защото сте ги манифестирали със силата на мисълта, но винаги завършвайте със сентенция, че материалното не е важно, на Земята сме за да се учим един от друг и да си помагаме.

3. Златните курсове – и третата стъпка е да оформите курсове, лекции и срещи, които реално ще ви донесат пари. Макар и всички да са наясно, че са там за популярност и богатство, темите трябва да са доста по-духовни и възвисени. Затова използвайте кукички в заглавието като успех, любов, приятелство, мир и щастие.
Започнете с три стратегии за духовно извисяване и след това добавете, че всъщност са 93, които ще разкриете срещу 50 лева. Веднъж щом паднат в капана, няма излизане. От духовното извисяване може да минете на изобилието, позитивизма и страстта. Важното е клиентите ви да не остават с впечатлението, че сте ги научили на всичко. И докато броите сухата пара не забравяйте да повтаряте, че най-важно за вас е да помагате на хората, че всеки от нас има мисия, а клинетите ви няма да разберат своята, докато не си купите нова кола.

Автор: Антония Руменова

Четете още: Глория Петкова: След раждане се отслабва с глад