Заради критиките ѝ към транссексуалните: Джоан Роулинг със заплахи за живота

25 ноември 2021 | 15:35
1407
3
Снимки: Getty Images
3

Джоан К. Роулинг, която неведнъж гласно се обявява срещу джендър идеологията, е получила многобройни заплахи за живота си заради изказванията си по темата. Това съобщи самата тя, като същевременно остро разкритикува активисти за правата на транссексуалните, които са публикували адреса й в Туитър.

Авторката на „Хари Потър“ твърди, че тя и другите жени, които се осмеляват да говорят по транссексуалната тематика, са станали жертви на кампания за сплашване и тормоз. Тя обаче уверява, че никой няма да я накара да мълчи.

По думите на писателката тя е получила толкова много заплахи за живота си, че може да облепи къщата си с тях.

56-годишната авторка е в конфликт с транссексуалната общност заради убежденията си, че исканията им са заплаха за правата на жените. Преди две години тя написа в Туитър, че само жените имат менструация, което стана повод да бъде обвинена в трансфобия. Тя бе подложена на яростна критика и дори бе обявена за мъртва в мрежата.

Изявлението й създаде напрежение и в отношенията й със звездите от филма за Хари Потър. Даниел Редклиф се извини от нейно име и написа в пост: “Транссексуалните жени също са жени".

Още по темата

Коментари

3 Подкрепвам!
  29 ноември 2021 | 00:43 отговор
 

Жената е толкоз права!!!! Кви са тия измислени същества, ни мъже, ни жени?! Мъж ще ми става родилка на куково лето! Браво, че има още нормални, дето не си мълчат на тия уроди, дето ни превзеха!

 
2
  26 ноември 2021 | 02:52 отговор
 

Педалите пък имат хемороиди.

 
1 Koko
  25 ноември 2021 | 17:26 отговор
 

Ve4e e strashno v toja svjat da badesh normalen

 
 
Браво
25 ноември 2021 | 19:26

За жалост е така,и все по лошо ще става.

Добави Коментар

Най-четени