Заради критиките ѝ към транссексуалните: Джоан Роулинг със заплахи за живота

Джоан К. Роулинг, която неведнъж гласно се обявява срещу джендър идеологията, е получила многобройни заплахи за живота си заради изказванията си по темата. Това съобщи самата тя, като същевременно остро разкритикува активисти за правата на транссексуалните, които са публикували адреса й в Туитър.

Авторката на „Хари Потър“ твърди, че тя и другите жени, които се осмеляват да говорят по транссексуалната тематика, са станали жертви на кампания за сплашване и тормоз. Тя обаче уверява, че никой няма да я накара да мълчи.

По думите на писателката тя е получила толкова много заплахи за живота си, че може да облепи къщата си с тях.

56-годишната авторка е в конфликт с транссексуалната общност заради убежденията си, че исканията им са заплаха за правата на жените. Преди две години тя написа в Туитър, че само жените имат менструация, което стана повод да бъде обвинена в трансфобия. Тя бе подложена на яростна критика и дори бе обявена за мъртва в мрежата.

Изявлението й създаде напрежение и в отношенията й със звездите от филма за Хари Потър. Даниел Редклиф се извини от нейно име и написа в пост: “Транссексуалните жени също са жени".