Защо 40-годишнината не трябва да се празнува: 5 причини да се откажете от празника

Казват, че 40 е фатално число и затова според суеверието празнуването на настъпването на тази възраст не се препоръчва.

Случаят с Никол Ричи е достатъчно красноречив. Актрисата, която на 21 септември, навърши 40 години, е имала голям късмет празникът ѝ да не завърши с трагедия. Доказателство за това е огненото видео, което Никол сподели навръх рождения си ден, напомнящо ни защо не трябва да празнуваме 40-ия юбилей.

View post on Instagram
 

Видеото показва как звездата духва свещите под аплодисментите на приятели, наведена ниско над тортата, и как незабележимо за нея косата ѝ пламва. Актрисата изкрещява и клипчето е прекратено. Е, явно всичко е минало безпрепятствено за нея, след като тя самата все пак намира за полезно да сподели видеото в Инстаграм със забавен към него надпис: "Е, засега да си на 40 е огън".

Шегата настрана, но може би си струва да помислите внимателно, преди да отпразнувате 40 години. Въпреки че няма рационално обяснима причина да пропуснете празника, има много истории за хора, които съжаляват, че са организирали юбилейно парти на тази възраст. Събрахме основните предубеждения, свързани с отбелязването на 40-годишнината, а дали ще ги вземете насериозно, решавате вие.



1. Числото 40 се споменава многократно в Библията, свързано е с важни събития за християните. Потопът продължил 40 дни, евреите се скитали 40 дни в пустинята, Исус се възнесъл на небето на 40-ия ден, душата напуска земята на 40-ия ден след смъртта и т.н. Самата църква обаче не подкрепя това суеверие.

2. Легендата за ангела пазител е свързана с числото 40. Смята се, че той престава да покровителства човек след достигането на тази възраст. И тъй като човек е особено уязвим по време на рождения си ден, тези две събития се припокриват.

3. Астролозите също не харесват числото 40. По това време има кризисен период, който продължава от 39 до 43 години. Човек е под влиянието на Уран и тази трудна планета може да привлече не особено благоприятни промени в живота. Съществува риск от заболяване, фалит, объркващи ситуации и дори разпадане на семейството.

4. В културата на картите Таро числото 40 се свързва с такива процеси като изпитание, сблъсък с голямо предизвикателство, просветление, дори смърт. Като цяло, нищо радостно.

5. И накрая, в азиатския свят числото 4 се свързва със злото. В някои щати числото 4 се игнорира: няма 4-ти етаж, апартамент № 4, автобус № 4 и т.н. Същото се отнася и за числото 40.

Но това не означава, че трябва да се откажете от празника, особено ако наистина искате да направите този ден специален. Основното нещо е да мислите позитивно, като не оставяте негативните събития да бъдат привлечени в живота ви.

Четете още: Уау! Защо мъжете мечтаят само за жени над 40?