От първата си публична поява на кралската сцена на Великобритания досега Меган Маркъл не спира да се противопоставя на кралския протокол. Нарушаването на монархическите традиции от страна на херцогинята на Съсекс напоследък до такава степен зачести и се превърна в ежедневен навик, че днес все повече поданици на кралството изразяват възмущението и недоволството си от поведението ѝ.

Заради необичайните си за член на кралското семейство постъпки бившата американска актриса си навлече не само раздразнението на британската преса и на сънародниците си, но и гнева на самата кралица.


Разковничето за скандала се оказа документалният филм, проследяващ двуседмичната визита на Меган и Хари в Африка, завършила преди броени дни.

В разбунилата духовете на Острова лента принц Хари откровено споделя, че след като се е оженил за американката, е развалил отношенията си с брат си Уилям. От своя страна Меган се оплаква от трудния живот и предизвикателствата, пред които я изправили кралските ѝ задължения в британския двор.

А ето и ефекта от всичко това - признанието на Хари успя да обърка и разстрои брат му Уилям, приказките на Маркъл буквално вбесиха кралица Елизабет II. Последва моментално премахване на снимката на най-малкия ѝ внук и съпругата му от масата в залата на славата на двореца – мястото, в което обикновено се провеждат всички официални посещения.

Близки и наблюдатели на кралското семейство веднага забелязали липсата на фотоса. В момента масата на Елизабет II украсяват само с две снимки: тази на принц Уилям и Кейт Мидълтън, както и на двамата ѝ внуци, облечени в офицерска униформа.

Апропо, с думите си Маркъл успя да ядоса не само кралицата, но и известна американска тв водеща. В едно вечерно телевизионно шоу тя заяви, че херцогинята се опитва да предизвика съжаление, въпреки че прекрасно е осъзнавала какво ще се случи с живота ѝ след сватбата. Водещата е убедена, че и на Кейт Мидълтън не ѝ е леко. Ето защо тя си позволи да се обърне към херцогинята на Съсекс със съвет да са научи да проявява повече търпение и мъдрост.

Четете още: Меган Маркъл се просълзи: трудно ѝ е да крие колко е уязвима