Руската журналистка Анна Дроздова разпитала неколцина чужденци, за да разбере какво отличава рускините от другите жени и кои техни качества ценят мъжете от други страни.

Силният дух

Първото качество, което споменали абсолютно всички интервюирани мъже, бил невероятният силен характер на руската жена. „Вие никога не се предавате и се борите до последно. Вие сте независими и силни по дух“, заявил гражданин на Великобритания. Изглежда всички виждат тази сила, освен самите руски жени. Тези дами си мислят, че без мъж до себе си няма да се справят нито със семейството, нито с жестоката реалност – макар година след година и поколение след поколение да измъкват на собствен гръб семействата си и съпрузите си в трудни моменти.

Готвенето

Рускините умеят да готвят. Това уж е банално и не би впечатлило никой мъж в Русия. В други страни обаче жените толкова са се вживяли в борбата за равноправие, че често са се отучили напълно да готвят. Мъжете съответно се взели в ръце и се научили да пекат месо и да правят засукани десерти, но не спрели да ценят жените, способни да нагостят вкусно кавалера си. А това, че на руската жена за вкусен обяд не ѝ трябват скъпи продукти и огромен асортимент, накарало един германец да каже, че в случай на трета световна война всеки мъж трябва да си вземе рускиня за жена. Само тогава семейството ще има шанс да преживее гладните години.

Те са добри майки

Така поне твърдят чужденците, които имат съвместно дете с рускини. Разбира се и в други страни има добри майки, а и в Русия се срещат жени, които не заслужават да се нарекат родители, но ако някой неделен ден срещнете в парка в Ню Йорк само една жена с деца сред разхождащите се с колички бащи, тя вероятно ще е рускиня.

Те са практични домакини

На рускиня можеш да ѝ подариш за рождения ден кухненски робот. Знаете ли, че в много страни мъжете никога не биха подарили кухненски уред на партньорката си? Защото тя най-вероятно ще се обиди и ще приеме това като намек, че не се справя добре като домакиня. Рускинята обаче ще се зарадва и на пароварка, и на прахосмукачка – както разбира се и на колие, букет, бонбони или кожено палто.

Естествена красота


Всеки един от интервюираните мъже е споменал и красотата на руската жена – при това естествената ѝ красота. Един мексиканец добавил, че латиноамериканките също са хубави, но само когато са с грим. Преглеждайки профилите в „Инстаграм“ на съвременни руски красавици, бихме се усъмнили в натуралността на красотата им, но истинските хубавици не висят в „Инстаграм“ или в чакалнята на пластичния хирург, а превземат истинския живот с красотата си, готварските си умения и силния си характер.