Автор
Цвета Герчева

Защо на щастливите хора им е по-топло през зимата?

Зима е, навън температурите често са минусови, а щом си подадем носа от вкъщи, веднага усещаме ледения полъх на сезона. Ръкавици, топли шалове и дебели палта - да оцелееш в мразовитите дни често е много трудно, особено за жените, които не искат да изглеждат облечени като ескимоси и държат на визията си, даже и когато навън има лед и сняг. Как обаче да се стоплим в студа и защо щастието всъщност ни помага да преживеем по-лесно минусовите температури? Ето няколко тайни трика, които наистина ще стоплят сърцето и тялото ви този сезон:

Щастието топли

Доказано е, че щастливите хора преживяват по-лесно зимните студове. Причината е в хормона на щастието, който кара целият ни организъм да работи по-добре и да обръщаме по-малко внимание на негативните подробности от ежедневието ни като мразовитите сутрини и поледиците. Не на последно място - не забравяйте, че щастливите хора имат своя теория за топлината. Те просто умеят да я намират вътре в себе си. Според някои тайни източници тя се намира накъде около сърцето :)

Прегърни ме, както само ти можеш

Как да стоплим сърцето си през зимата? Разбира се, че с прегръдка. Според някои учени прегръдката и целувките с любимия човек са едно от нещата, които ни помагат да доживеем до по-дълбоки старини. Казано по друг начин - да се гушкаш възможно най-често в прегръдките на любимия означава, че повишаваш имунитета си, подобряваш работата на хормоните в организма и освен това подкрепяш усещането за щастие, което, както вече казахме, определено може да стопли зимните дни.


Естествени материи

Не забравяйте, че за да стоплите тялото, най-добре е да носите естествени материи. Изкуствените също топлят, но създават прекалено много статично електричество, което не е полезно за организма. Добър шал от мохер или кашмир и вълнен пуловер от чиста вълна могат да направят чудеса в студените дни на зимата, затова когато купувате фланела или ръкавици през този сезон, обърнете внимание на съдържанието на естествени материали.

Движение, движение и пак движение

Треньорът ми по ски преди години казваше, че ако на някой му е студено на пистата, просто е мързелив скиор. Истината е, че за да не ни е студено, когато навън температурите са минусови, най-важно е да се движим. Ако ходим по-бързо и се движим активно въпреки времето, то циркулацията на кръвта в тялото се подобрява и ние не усещаме студа. Изводът: Движете се, дори когато чакате автобуса на спирката. Не се сещате за подходящо упражнение - какво ще кажете за най-елементарното стъпване първо на пръсти и после на пети. Едно, две, едно, две... ще усетите как ще се сгреете само за минута.

Гинко билоба в комбинация Центела Азиатика и гроздово семе

В студените дни има някои природни екстракти, които могат да ни помогнат за по-доброто оросяване на крайниците. От хилядолетия Гинко билобата се използва именно за това. Студени ръце и крака? Гинко билобата действа наистина страхотно на кръвообращението и ни помага да забравим за тези неприятни усещания в мразовитите дни.

Екстрактът от Гинко билоба обаче има уникално въздействие, когато е в комбинация с някои други натурални съставки като Центела Азиатика и екстракт от гроздово семе. Именно те влизат в състава на ГинкоВин - природен продукт, разработен специално за хората, които да подобрят оросяването на крайниците си.

А, да не забравя - ГинкоВин ще направи паметта ви още по-силна :)