Автор
Woman.bg

Защо не трябва да се къпете по време на буря?

Навън вали като за последно, гръмотевиците са проглушителни, но няма страшно. Вие сте вкъщи на топло и дори лошото време навън ви кара да се чувствате някак уютно. А какво по-хубаво от това да си вземете един топъл душ и след това да се разположите удобно в леглото с книга в ръка, докато слушате успокоителния дъжд навън? Тук е моментът да развалим идилията и да ви съобщим, че не е съвсем безопасно да се къпете по време на буря. Честно, недейте.



Защо?

Разбира се, че домът ви е сигурно място и вероятността бурята навън да ви засегне е много, много слаба. Нo знаете ли, че има опасност да ви удари ток? Ето как може да стане: навън пада светкавица и засяга тръба, по която минава електричество. А по тръбата се стича кое? Водата, с която се къпете и която, знаем, е отличен електропроводник.

По същата логика ви грози опасност и когато си миете ръцете или съдовете. Ако чуете, че навън падат мълнии, най-добре оставете задълженията, включващи използването на вода за по-късно.

Разбира се, сигурността в дома ви по време на буря зависи изцяло от начина, по който е построен блокът или къщата, където живеете и от заземяването. Но за всеки случай, не експериментирайте, а се отпуснете с книга в ръка на дивана сега, а душ си вземете по-късно, когато бурята отмине.

Четете още: Тя изуми цяла София