Защо жените на 40 са по-щастливи от тези на 20?

26 август 2019 | 15:00
5912
13
13

Много дами се боят от остаряването, но истината е, че това е напълно излишен и неоснователен страх.

Защо ли? Защото една жена на 40 има възможност да живее по-щастливо, от която и да е 20-годишна хубавица. Да, може вече да има някоя и друга бръчица по лицето, но пък е научила ценни истини за живота и околните, които ѝ помагат да е в мир със себе си и да усеща удовлетворение от живота, което на двайсет е само далечен мираж.

Ето няколко примера защо една жена на 40 е далеч по-щастлива от една на 20:

* Младите жени прекарват голяма част от времето си в копнежи... за колегата, по когото тайно са хлътнали, за по-хубава работа, за собствен апартамент и т.н.
Една жена на 40 не губи време в празни мечти, а ги изживява. Тя вече има житейския опит, увереността и знанието, че животът си върви и не чака никого, за да ѝ помогне в плановете ѝ.

* Младите жени копнеят за чуждото одобрение. Увереността в себе си и самочувствието им е пряко свързано с оценката, която получават от околните. Те имат нуждата да знаят, че са харесвани, че половинката им има очи само за тях, че приятелите им ги намират за забавни и ред подобни „доказателства“ за стойността им като индивид.

За сравнение - една зряла жена вече знае своята цена и не се нуждае от нечие признание, за да се чувства значима. Нейният свят никога няма да се разклати, ако някой мъж не я оценява. Вместо да изгуби вяра в себе си и в своите качества, тя ще спре да губи времето си с човек, който е толкова сляп, че не може да забележи диаманта до себе си. 

* На младите жени лесно им се замайва главата. Достатъчни са няколко подхвърлени ласкателства и те вече гледат мъжа насреща с влюбен поглед. Една зряла жена, за сравнение, никога няма да бъде впечатлена с приказки за красивите ѝ очи или неустоимата ѝ усмивка. Както казахме, тя знае цената си и за да бъде спечелена, не ѝ трябват ежедневен низ от комплименти, държане за ръце, вечери на свещи и скъпи подаръци. Необходимо ѝ е само да знае, че до себе си има стабилен човек, който ще е до нея и в трудни времена.

Коментари

13 то
  03 януари 2021 | 19:30 отговор
 

След 40г,започват да лъжат безскрупулно,повечето си съсипват семействата за едното е..не.Започват да си мислят ,че са успели и независими и могат да се..ат на всички ,които са и помогнали да успее !

 
12 vt
  03 януари 2021 | 19:27 отговор
 

Точно жените на 40 и след това са най-достъпни,лесни за легло,изглупяват за внимание,завестливи към другите жени и постоянно искат да си доказват нещо на себе си! точно след тези години ще чуеш от тях "не ме интересува никои,гледам само себе си"...

 
11 пппп
  27 август 2019 | 08:47 отговор
 

така е

 
10 dimbi
  27 август 2019 | 07:44 отговор
 

след 40 не знам кой ще я чака,но определено настъпва хормонален дисбаланс и е доста трудно да я изтъпиш. те просто откачат

 
9
  27 август 2019 | 00:52 отговор
 

Щастлива е защото има кой да я чака или кого да чака, за кого да се грижи, има някой който я глези, има на кого да разчита, има кой да разчита на нея...има си семейство, домашни любимци и дом. Не чака някой да я заведе в Дубай и знае, че важни са спомените, а не снимките.

 
8
  26 август 2019 | 22:43 отговор
 

Всяка възраст има своите предимства. Просто нещата, които те карат да се чувстваш щастлива са различни. След 40 със здраве, кариера и щастливо семейство -дай Боже всеки му

 
7 затова
  26 август 2019 | 21:43 отговор
 

Защото се шиб@т като за последно !!

 
6
  26 август 2019 | 20:26 отговор
 

Съгласна съм с всичко, освен че "на 40 жената изживявала мечтите си". Никакви мечти не изживяват, напротив - смачкани са тотално от бит, проблеми, загубата на лицето, външността, все по-приближаващата се старост и очакването за влошено здраве, а в днешно време към всичко това се прибавя и неясното и несигурно бъдеще и страхът какво ще се случи с нас и как ще живеем и оцеляваме в тази криза. Така че изобщо не съм съгласна. Малцина са онези, които успяват да изживеят мечтите си. Повечето нагаждат мечтите си към действителността, примиряват се с каквото има и си казват, че всъщност това е, което са искали и нищо повече от това не са искали, просто за да не се чувстват зле.

 
5
  26 август 2019 | 18:13 отговор
 

Най-страхотното нещо би било 21-годишно тяло в комбинация с опита, увереността и спокойствието на 40-годишна. За съжаление няма как да се получи, и двете неща имат предимства.

 
 
26 август 2019 | 19:21

Някои пък са по-хубави след 30-та или 40-та си година. Всичко е индивидуално. Не можем да смятаме че на всеки животът е протекъл еднакво. Възрастта е само цифра

 
27 август 2019 | 08:43

Наистина някои са по-хубави, но това е, защото са се научили как да се подържат по най-добрия начин. Иначе от само себе си капацитета на едно тяло в 20 е по-добър от този на това в 30 или 40те. За това ако човек има натрупаните знания и опит от 40 с потенциала на 20те би било невероятно. За съжаление тези неща се разминават.

 
27 август 2019 | 08:45

Разбира се, че на всеки животът му се стича различно и хубаво да правим така, че да сме в максимално добра форма и разположение на духа на всяка възраст, но не, възрастта не е просто цифра, нека не се замозалъгваме.

4 Popai
  26 август 2019 | 18:05 отговор
 

Абе не знам ама скачат на всичко което им се усмихне младо старо няма значение само да им е вътре щото утре може да да няма

 

Добави Коментар

Най-четени