Автор
Woman.bg

Жан-Клод Ван Дам: Най-важното в живота е да се научиш да приемаш нещата, които не можеш да промениш

Жан-Клод Ван Дам определено е едно от любимиите ни лица (и тела) в Холивуд и не бихме могли да пропуснем да отбележим, че днес той става на 60! Актьорът, изгрял на екрана преди десетки години, продължава да излъчва същата мъжественост и днес, а редица младежи биха могли да завидят на чара и перфектната му фигура.

Той се ражда в Брюксел на днешния ден през далечната 1960 г. и още от дете се отдава на страстта си към спорта. Малкият Жан-Клод е слабичко момченце, което обаче започва да владее с лекота Шотокан карате. В тийнейджърските си години той печели шампионати и дори получава титлата „Мистър Белгия“ в качеството си на бодибилдър.

Чарът на бъдещия звезден актьор не остава незабелязан и след като отваря фитнес в Брюксел, за кратко е модел. Истината е обаче, че киното го завладява много по-силно от спорта и желанието му да се снима във филми се увеличава все повече с времето. Ето защо през 80-те, след като изиграва няколко малки роли в нискобюджетни продукции, се премества в Лос Анджелис, за да преследва смело мечтите си.



Както много бъдещи звезди, Жан-Клод Ван Дам работи в сферата на услугите, за да се препитава, но не спира да се навърта в средите на шоубизнеса. До края на 80-те сексапилният господин се превръща в звезда, а оттогава не спира да радва женските ни очи с ролите си в едни от най-добрите екшън филми на всички времена. Сред любимите ни ленти с него са: „Лъвско сърце“, „Двоен удар“, „Кървав спорт“, „Смъртна присъда“, „Тежка кавалерия“ и др.

Нека сега насочим поглед към любовния живот на този холивудски чаровник. Жан-Клод Ван Дам има 5 брака зад гърба си. И макар тази цифра да е малко стряскаща, всъщност не сме учудени – мъже като него не са създадени за една жена. От неуспешните си връзки актьорът има 3 пораснали деца – Кристофър ван Варенберг (32), Бианка Брий (29) и Никълъс ван Варенберг (24). И тримата са поели по пътя на актьорството.



Любопитен факт е, че всъщност петият брак на Жан-Клод е за фитнес състезателката Гладис Португес, с която е и до днес. Това е вторият път, в който двамата се женят. Така че на практика актьорът има 5 брака и само 3 бивши съпруги. Междувременно името на Жан-Клод Ван Дам е свързвано с множество звездни красавици, сред които и чаровното миньонче Кайли Миноуг.

А колкото до изявите на Жан-Клод към днешна дата, тази година излезе последният филм с негово участие We Die Young.

В чест на любимия ни секси актьор ще си припомним едни от най-кутловите му фрази:



„Аз съм един от най-чувствителните хора на Земята и си го знам.“

„Според статистиките всеки пети човек не е наред. Ако около вас има четирима души, които изглеждат нормални, това не е на добре.“



„Kакво означава да си филмова звезда? Това е илюзия.“

„Дойдох в Америка, за да постигна мечтата си и успях. Мечтата ми се превърна в реалност. Америка е създадена за постигане на успехи.“


„Бог ми е дал прекрасно тяло и е мой дълг да се грижа за физическия си храм.“

„Най-важното в живота е да се научиш да приемаш нещата, които не можеш да промениш.“

Четете още: Чарлиз Терон няма бавачки, призна за три операции