Автор
Woman.bg

Жената, която Фреди Меркюри умолявал да остане с него

Любовният живот на Фреди Меркюри винаги е бил апетитна хапка за медиите. И до днес можем да научим пикантни факти от него, които не сме знаели досега. Дори и от смъртта му да са изминали почти три десетилетия, светът не спира да се вълнува от любопитните моменти, свързани със страстните му трепети, защото той бе един твърде освободен за времето си човек.

Фреди не познаваше моралните граници, но ние винаги ще го обичаме. Именно тази разкрепостеност му осигури бързия път към славата и към сърцата на публиката. Уви, тя го отведе и прекалено рано от този свят и музикалната сцена до днес тъгува за гласа и неповторимото му харизматично присъствие. А как ли е започнало всичко това? Кога Фреди е осъзнал, че женската природа не е достатъчно интересна за него?

Що се отнася до любовните връзки на легендарния певец, в съзнанието ни винаги изскача името Мери Остин, която бе неговата половинка дълги години. Жената, която прие да бъде сянката на най-голямата рок икона за всички времена и която пое риска да сподели любимия си с не един или двама мъже. До самия край тя остана негова вярна спътница, муза и истинска любов. Въпреки всички похождения, Мери не се отказа от него. Но тя далеч не е единствената дама, пленила сърцето на Фреди.

Фреди Меркюри и Мери Остин

Представяме ви Роуз Пиърсън – първата му голяма любов. Тя е онзи училищен трепет, който всеки има в живота си и който никога не забравя. Роуз и Фреди се срещат в художествения колеж, в който учат, а страстта помежду им бързо прераства във връзка, която продължава цяла година. Днес тя разказва с носталгия за годините, в които е била близка с вокала на Queen, в които той дори не е подозирал къде ще го отведе животът. Роуз признава, че винаги се е вдъхновявала от любовта на Фреди към изкуството и музиката. Връзката им била бурна и страстна, но приключила заради любопитството му към силния пол. Той многократно молел Роуз да го запознае с хомосексуалните си приятели, тъй като по онова време тя е имала безброй такива в обкръжението си. Но уплашена от възможността да бъде отритната от него и от приятелите си, отказвала да го направи. Тя така и не пожелала да приеме изгарящата сексуалност на Фреди, която не познаваше граници.

Роуз Пиърсън

Роуз споделя още, че той е бил също толкова артистичен в живота, колкото и на сцената, още от тийнейджърските си години. Никога не се е обличал според стандартите и очакванията на околния свят. Такъв бе и до края на живота си – непримирим и силно вярващ в собствените си възгледи. За музиката, за живота, за секса, за модата.

Роуз Пиърсън е откровена и не крие, че съжалява за провалените си отношения с Фреди, но като жена не можела да приеме, че е недостатъчна за своя любим. Въпреки всичко, тя остава верен негов фен до края, дори и след смъртта му.

Четете още: Историята на госпожа Джена, или защо вече няма такива учители