Автор
Весела Георгиева

Жената от Балканите - къщовницата, която от нищо може да направи и салата, и скандал!

Ако за балканския мъж често чуваме да казват, че е "тъмен балкански субект", жената от тази част на света е светла, красива и мила... И не само това!

Събрахме за вас няколко качетства, които притежава красивата българка, сръбкиня, македонка, гъркиня и т. н.

Женствени по свой си начин

View post on Instagram
 

Жените от нашите географски ширини знаят две и двеста. Може да не носят "Гучи" и "Прада", но могат да правят поне три неща едновременно - да решават задачите на детето, да работят онлайн, да готвят мусака... Да, те получават по-малко от мъжете си, но това не им пречи да изглеждат така, че всички да се обръщат след тях на улицата. Сами си правят маникюра, защото "защо трябва да дам 20 лева на тази кльощавелка в мола", но пък са невероятно чаровни.

Те са секси, но със сигурност крият изненади

Според вас дали една американка може да смени кухня, да завинти кранчето в банята или да смени проклетата гума на колата? Нееее. Можем го само ние. Защото само ние знаем приказката за Неволята. Мен лично тате ме е научил на куп полезни неща. Като да използвам фазомер, отверка и още няколко важни за всяко домакинство инструмента. И ти можеш да върщиш почти всичко сама нали? Ето - значи си истинска балканска жена!

Комуникативни - да, но хич не са лесни!

Само си помислете къде другаде сте срещали толкова красиви, усмихнати и широко скроени жени? Жена, с която можете да си изпиете ракията, да обсъдите ситуацията в Украйна и едновременно с това да коментирате новия тоалет на Джей Ло? Ами няма да е в Америка, Азия или Скандинавието... Но тук, на Балканите, жената ще ви вземе ума от пръв поглед. И няма да се поколебае да ви отвърти един силен шамар, ако решите, че сте минали втора база, докато тя прости си бъбри с вас по приятелски или съседски...

View post on Instagram
 

Уважават добрите момчета

Мдааа, балканската жена обича мъжете, които имат една лява и една дясна ръка, знаят какво искат и как да го постигнат. Малко ли пъти сме ги изпращали на война. Знаем да ценим доброто качество. Балканската жена гледа с недоверие на момчетата с розови ризи и университетски дипломи... Тя знае, че за да оцелее и да има качествено поколение, се нуждае от мъж, не от мамино синче.

View post on Instagram
 

Тя е домакиня за чудо и приказ, но и в любовта не е невежа

View post on Instagram
 

Жената на Балканите прави най-уникалните сарми, баници и катмички. Може да шие, бродира, да прави кисело зеле и вкусни питки... но вечер, когато се прибере нейният мачо, може да му извади душата с памук... Без да е имала нужда да чете Камасутра или да гледа няколко нюанса в сиво...

Просто защото балканската жена е топла, страстна и умее да обича живота. И мъжа си, разбира се!