Наскоро от Монако изтече информацията за строящ се 49-етажен блок, на върха на който ще се намира Tour Odeon – най-скъпият апартамент, появявал се в историята – с площ от около 3000 кв. м и цена от цели 250 млн. Евро.

С височината си от 170 м Odeon Tower ще бъде втората по височина сграда на средиземноморското крайбрежие. При завършването й тя ще бъде втората след Gran Hotel Bali (186m) в Бенидорм, Испания, най-висока сграда в европейската част на Средиземноморието. В кулите-близнаци ще има 70 луксозни апартаменти с 1 до 6 спални. На последните етажи ще има и два дуплекса, както и мезонет с площ от 1200 кв. м.



На последното ниво на сградата ще бъде изграден зашеметяващ мезонет на няколко нива с площ от 3300 кв. м, частна водна пързалка и басейн. Експерти прогнозират, че цената му може да достигне 256 млн. паунда.

Всеки апартамент ще разполага с френски прозорци и тераси с панорамна гледка към Монако, плажа Ларвото и Лигурско море.
В сградата ще има и руски и турски бани, няколко басейна, частни спа съоръжения, портиер, лимузини с шофьори и кино. Обитателите ще могат да поръчват камериерски услуги с устройства с чувествителен на допир екран от всеки апартамент. Под земята има 10 нива с 543 места за паркиране.

Работата по кулите започна през 2009 г., като се очаква структурните дейности да завършат до юли 2013 г., след което започва оформянето фасадата. Пускането на сградата е планирано за юли 2014 г.

ВИДЕО: