Житейските схеми, които ще ви оставят без мъж завинаги

23 юли 2018 | 10:49
16778
9
Снимки: Unsplash
9

Забелязали ли сте колко страхотни и преуспели жени не могат да си оправят личния живот? Красива, стройна, спортна, умна, но самотна. Това за съжаление не е рядкост. Гледайки такава жена, се чудим какво повече им трябва на мъжете?! Какво кара тези невероятни жени да остават сами? Много от тях са отгледали деца, направили са кариера. Но в личния живот си остават на нулата.

Специалистката по matchmaking и love-coach Юлия Ланске ни представя най-разпространените грешки на жените по пътя към трайната връзка.

Дамата Х. всяка сутрин си прави закуска с песен на уста, облича стилна блуза и модерна пола и отива на високи токчета на работа. В офиса тя е душата на екипа, винаги е готова да даде съвет, да помогне с нещо. Страхотен специалист е – с каквото и да се захване, става. Тя е жената-батерия. Зарежда всички с позитивизъм и енергия. Но вечер Х. не бърза да се прибере вкъщи. Тя минава покрай супермаркетите, гледайки витрините, обажда се на свои приятели и роднини, вървейки бавно по улиците… Отлага по всички възможни начини неприятното прибиране вкъщи. Защото там я чака самотата.

Ще ви разкажа за петте основни грешки на жените, които не успяват да постигнат щастие в личния живот. Ще ви кажа и как да разчупите затворения кръг на своя неуспех.

1. Семейство с обръщане на ролите

Първата грешка е пълното отрицание на едно качество на женския пол – слабост. Корените на този проблем идват от семейния модел, в който майката е била „глава на семейството“ или е отгледала дъщеря си сама. В резултат детето е приело постулатите на женската сила, не познава изобщо мъжката психология, не разбира ролята на мъжа както в семейството, така и в любовната връзка. Затова не умее да общува с мъже и ги отблъсква със силния си характер.

Опасности

Жената искрено смята поведението си за правилно, не разбира защо е нужно тя самата да се променя. Трудно й е да пребори „мъжкото момиче“ в себе си и затова не може да изгради работеща връзка. Дори и да си намери мъж, той ще е явно по-слаб от нея – а това е готов сценарий за провал на отношенията. Освен това „обърнатото семейство“ като модел има способността да се предава на поколенията.

Как да се освободите

Старайте се във всякакви ситуации да бъдете по-податливи, по-женствени. Нека мъжете покоряват върхове, нека трошат стени с глави в името на семейството си. Жената трябва да си остане жена. Отбягвайте категоричността и директността в общуването, търсете си силен мъж, защото само схемата „мъжът води, а жената го следва“ води до щастие и ще покаже правилния семеен модел на вашите деца.

2. Страх от самотата


„Вече не си на 30 и по-млада не ставаш. Приятелките ти вече по две деца си имат, а ти си стоиш сама, време ти е да родиш, да си намериш все някакъв мъж, преди да са ги разграбили всичките… дрън-дрън…“ – леличките ви засипват с подобни „съвети“, особено след няколко чашки вино на някой празник. Поначало им се усмихвате в отговор, после започвате да кимате – „ами да, много ясно“… А с годините започвате да се замисляте дали не са ви казали истината. Може би наистина трябва да си хванете „все някакъв“ мъж? Колкото да не останете сами. Тези мисли са си жива загрявка за спринт към олтара с първия срещнат.

Опасности

Жената започва да вижда във всеки един мъж подходящ кандидат. А още по-налудничав вариант е, когато тя, уплашена от тиктакането на биологичния си часовник, решава да си роди дете САМА. Тя не си дава сметка, че с това решение тя не само отхвърля куп възможности да подреди личния си живот, но и застрашава щастието на бъдещото си дете, което ще преживее всичките мъки на непълното семейство.

Как да се освободите


Преди всичко не се поддавайте на натиска на обществото, взимайте решенията си самостоятелно. Търсете начини да уредите личния си живот, независимо от възрастта си. Не слушайте хората, които ви увещават да смъкнете изискванията си за спътник в живота – партньорът ви трябва да бъде избран внимателно и разумно.

3. Пасивно очакване на годеника

Някои жени се наглеждат на сериали, продължават да вярват в приказки и сядат бездейно да чакат техния принц сам да ги намери. Надяват се на късмета си и наподобяват онези момичета, които стоят встрани от дансинга, стискайки свенливо носни кърпи. Прекарват години в очакване някой да ги забележи, да ги заговори, да ги покани… Така човек може и до края на дните си да остане сам!

Опасности

Седенето със скръстени ръце не само може да сведе до нула шансовете ви да си намерите достоен мъж. По-лошото е, че ще изгубите безценното си време - този единствен в живота и незаменим ресурс. А и когато само чакате и нищо не правите, резултатът е непредсказуем. Това е като да пуснеш хартиено корабче по реката. То може да продължи да плува, докато не подгизне и не потъне. А може случайно да се закачи на някой прогнил клон и да остане за дълго в „прегръдките“ му. Това може да превърне живота ви в жив ад!

Как да се освободите

Стига сте стояли със скръстени ръце! Ставайте и тръгвайте да търсите щастието си. Представете си, че мъжът на мечтите ви е кораб в нощното море – той се движи към вас наслуки. Трябва да станете пътеводна светлина, маяк, за да забележи той очарователния ви плам и да даде пълен напред към него.

4. Деца

Често наличието на деца от предишни връзки пречи на жените да си намерят нова половинка. Самотните майки сякаш живеят с мотото „Никой не ми трябва, аз живея само за детето си!“, а в очите им се чете мъка… И те не подозират, че са пропуснали много достойнства сред мнимите недостатъци.

Опасности

Самотните майки са склонни да винят за неуспеха си с мъжете своите деца. Тези дами не осъзнават факта, че ако мъжът не иска да бъде с тях, знаейки за децата им, причината изобщо не е в децата. Освен това, както казахме по-горе, този семеен модел се предава през поколенията и обрича и самите деца на неуспех на личния фронт.

Как да се освободите

Не е толкова лошо да имаш деца. Даже има известни плюсове. Децата могат да са чудесен филтър при търсене на нов мъж. Можете да сте сигурни, че кавалерът, който се е зарадвал, че имате деца, осъзнава отговорността си и ще бъде прекрасен съпруг и баща.

За да осигурите щастие на децата си, за начало помислете за собственото си щастие. Те искат да виждат майка си радостна, доволна, обичана, искат вкъщи всичко да става удобно и непринудено. Именно в такава атмосфера израстват мъдрите хора и именно в такава светлина семейството става пример за подражание.

5. Липса на вяра в по-добрите възможности


Жената се отказва от щастието по всякакви начини – „На кого съм притрябвала на тази възраст? Аз съм грозна, неудачница, не знам как да очаровам мъжете, безинтересна съм… и как да се омъжа за чужденец – аз не знам чужди езици, не мога да захвърля живота, който имам! Всички свестни мъже вече са заети!“. Тази дама е един огромен жив комплекс, жертва на своята неувереност в себе си.Опасности

Не можете да го видите, но вашата полуразрушена енергия се излъчва към околните – чрез вашите действия, думи, жестове. Неувереността в себе си може да превърне всеки лебед в грозно пате. Неуверените жени изпитват дискомфорт постоянно и скришом завиждат на уверените. В резултат получават унилост, ниска самооценка и негативно отношение към живота. Кой мъж би погледнал такава песимистка?

Как да се освободите

Преуспелите мъже обичат уверените в себе си жени поради една проста причина – с тях всичко става лесно и без излишни главоболия! Затова си търсят такива партньорки. Определете какви са основните ви комплекси (напишете ги на хартия, така по се набиват на очи) и се отървете от тях. После формулирайте основните си цели и плановете си за постигането им. Отбелязвайте дори и най-малките си победи, отправяйте си похвали. Много скоро ще придобиете увереност в себе си!

 

Коментари

9 фен(бивш)
  14 септември 2021 | 21:11 отговор
 

Кой доктор,кой не,но Хаах,го е казал,най-точно.

 
8 жената в кухнята или в гробищата!
  19 септември 2018 | 12:08 отговор
 

Леле, каква женска простотия и каква женска наглост в коментара на простачката-дама, имаща се за много умна и оправна!?! Такава я оставям на място, и само с един удар ще и пръсна динята, и няма да може повече да си отваря гнусната уста и да обижда Крум. Мръсна женска сволоч, от тоя феминизъм, на всякъде се осмърдя на женско, за радост на производителите на ИНТИМО ХЕЛП!

 
 
15 септември 2019 | 15:08

Ами не може да има само педераси, като тебе. Ако всички бяха гейове и нямаше жени, нямаше кой да ви роди и отгледа. Приличащите на бащите си гейове-хермафрофити.

7 Мадридският шмекер
  26 юли 2018 | 18:01 отговор
 

Тук има само жени със занижена социална отговорност, да не кажа курви. Ето казах го не успях да се сдържа.

 
6 Психолог Георгиев
  23 юли 2018 | 22:43 отговор
 

Уважаеми дами и господа,като специалист с дългогодишна практика,сериозно съм обезпокоен за психичното здраве на коментиращите в този сайт.Налице е цял букет от психични разстройства-депресия,шизофрения,биполярна афективна психоза,дисоциално личностно разстройство и т.н.На първо място изтъквам агресията като основен аргумент на коментиращите.Това е явен признак за дълбоки социално-битови проблеми,комплекс за малоценност и неудовлетвореност от живота.Това е просто една статия,която представя субективно един социален проблем.Не е бойно поле,на което се решава съдбата на всеки един от вас.Следователно,значението което и придавате и вулкана от емоции и енергия които влагате,са индикатор за несигурност,неувереност в собствените възможности и до голяма степен разкриват емоционално неуравновесени хора.Препоръчвам да се обърнете за помощ към специалист.

 
 
24 юли 2018 | 00:50

Още един озъбен от бяс и злоба отритнат от майка си онанист. Хайде в кюпа! :D

 
Maria
24 юли 2018 | 01:29

Не знам дали наистина сте доктор, но казаното от вас е много точно! Винаги съм се чудила какво отключва този комплекст за малоценост в българката, и толкова много агресия за гарнитура! Вижте хора, рецепта за щастие няма, но всеки може сам да си намери пътя към своето щастие и пълноценност...Това е животът, бягане на дълго разстояние!..

 
Браво
24 юли 2018 | 14:15

Поклон за точния, професионален и миролюбив отговор. Дано тези които имат нужда послушат вашия зов. Наистина много жени, както и мъже разбира се в България имат крещяща нужда от психотерапевт, някои и от психиатър за съжаление. Криворазбраната дива еманципаия, подобно да дивия капитализъм след промените тотално обезцени и жената и мъ жа като роля и обърка психиката и образа и за самата нея. Жените от една страна са нещастни да играят ролята на мъже, от друга страна им се втълпява че мъжът е нещо лошо по неговата същност и тя сама може да се оправи. За нейните функции и уважението към мъжа, което да го накара да я уважава като жена въобще и не се стига в този кръговрат на омраза, кастриране на мъже и осакатяване на жени като такива.

 
Коринтянина
24 юли 2018 | 19:08

Ситуацията е следната. Грозновати недоебани лелки с почти увехнали марули отговарят на мъже със съмнителен интелектуален капацитет. Някакви псевдо доктори със западаща практика се опитват да изкарат някой лев. Предлагам ви всички вкупом да си изпратите снимките в цял ръст (може и по бански) на prelubodeeec@abv.bg и да видим на коя другарка тишината в спалнята ще бъде раздрана от виковете на едно позабравено усещане.

 
Maria
25 юли 2018 | 02:22

Не знам дали наистина сте доктор, но казаното от вас е много точно! Винаги съм се чудила какво отключва този комплекст за малоценост в българката, и толкова много агресия за гарнитура! Вижте хора, рецепта за щастие няма, но всеки може сам да си намери пътя към своето щастие и пълноценност...Това е животът, бягане на дълго разстояние!..

5 ..
  23 юли 2018 | 19:10 отговор
 

То на теб всичките ти изказвания и мнения са базирани на залобни обиди и комплекси за малоценност. Аз точно защото съм уверен и знам какво струвам съм фактор в живота на някой, и то на доста сеястна жена. По същия начин както за теб егоизма е патент на жените, за да уважаваш мъжа до себе си като личност той също трябва да уважава и себе си, не само жените,вещице проста

 
4 Otnosno
  23 юли 2018 | 18:50 отговор
 

поуката от разказаната история - може би някой ден отчаяно ще искаш това, което не си харесал в някой друг.

 
3 ...
  23 юли 2018 | 15:08 отговор
 

Моя близка приятелка преди години, веднага след развода се запозна с мъж на нейната възраст, ерген. Всичко беше хубаво само дето той не искаше да афишират връзката си, след въпрос от нея, той и обяснил нещо от сорта че тя има дете и няма как тя да бъде приета от родителите му. Тя се съвзе от този удар, така и не се омъжи, нито събра повторно с някого. Отгледа красив и умен син, опита се да го възпита в любов и уважение към жените. Сега синът и е женен за момиче, малко по - голямо от него, с дете от първи брак на три години години и очаквайки свое. Голямото семейство е щастливо заедно с две котки и куче. А господинът, който я отхвърли заради детето навремето, няма деца с жена си, подочух че след петия опит за ин витро са се отказали.

 
 
...
23 юли 2018 | 15:15

Ами правилно я е отрязал господина, поне си гледа живота с нормална жена и посвещават времето си един на друг, а това че приятелката ти е възпитала сина си с изцяло женска психика че да приеме чуждо дете и да прави пълен компромис със себе си и да не бъде мъж, въобще не е голямо постижение. Горкото момче. Като си има дете приятелката ти, което расте без баща, това е достатъчно голямо наказание за него и няма нужда да наказва и втори мъж със психическите си неудовлетворености.

 
До тъпата импотентна твар Крум
23 юли 2018 | 17:05

1. Кой си ти да решаваш, че знаеш кое било правилно и кое не? 2. Какво знаеш ти за живота на тези хора, та да лепиш квалификации кой бил нормален? Явно виждаш собствената си ненормалност отразена тук и там. Кое точно прави една жена ненормална? Това, че може да се възпроизведе и да даде живот? А "нормална" била тази, която не можела? Това по каква логика го измъти? 3. Къде чу жената да казва, че синът бил с женска психика? Като четеш какви истории си правиш ти върху вече написаната история? Какво чуваш? Жената написала нещо, а ти май четеш писък от делфин. Тотално не си в час и нямаш връзка с главния и с написаното. Написано е, повтарям за кухи импотентни загубеняци като теб, че е възпитан в любов и уважение към жените. Ти с твоя извратен и осакатен ум си го превеждаш като "бил с женска псикиха". За теб само жена може да уважава женския пол ли? И ти се имаш за мъж ли? хахахах Иначе отдолу се самоопределил като "красив, богат и свестен".... Как не! Цървул смешен недоклатен. 4. Какво знаеш ти за чуждите неудовлетворености на някаква жена, за която нищо не знаеш, освен че имала син и го е отгледала сама? Заключение: Твар долна проста, не забравяй, че и тебе майка те е раждала, въпреки че сигурно отдавна се е отказала от тебе, може би затова си се изродил и озлобил до такава степен психически. Тотално изгубен в превода. Личи си тук кой е неудовлетворения. Седнал да се възхищава и радва на това, че някакви хора останали бездетни и да обижда друга жена, за това, че се е справила сама в живота да отгледа детето си. Ти си една долна утрепка. По принцип нито те чета, нито ти обръщам внимание на психично болното изгнило мозъче, което всеки път очевидно драпа да провокира, за да бъде забелязано, но този път не се стърпях да ти покажа колко точно не си в час, нищожество.

 
...
23 юли 2018 | 17:33

Не съм крум а съвсем потентен и харесван страничен наблюдател. А ти очевидно имаш спешна нужда от хоспитализация, защото пяната от бяс се излива като изведро от осакатената ти, агресивна и еманципирана до фаизъм психика и омраза към мъжете, никой нормален човек не би прочел всичко което си написала, защото е може да хване бяс. Оправяй се както можеш, с котктие си. Точно за такъв тип агресивен емоционален товар говорех :)

 
Крумчо
23 юли 2018 | 17:46

За справка 90% от жените цитират че не биха се хванали с мъж с дете, (макар и да не го гледат!), защото не са съгласни с изтичането на внимание по празници и парични потоци по чужд адрес освен тях самите. Така че ти си нищожество и по-добре направи услуга на света и насочи агресията си към себе си, никой не ти я иска, зло същество.

 
До "Дамата"
23 юли 2018 | 17:50

Истината явно боли много !

 
23 юли 2018 | 18:30

Изобщо нямам намерение да ти чета импотентните излияния, нищожество! :D Изяж си пишката от яд, че няма как да ме накараш насила да те чета.

 
..
23 юли 2018 | 18:33

Има кой да ми я яде, нещастна вещице. Ти си яж храната за котки, защото и котките ти са потресени от злобата ти

 
23 юли 2018 | 18:34

Това изказване с истината е едно от най-тъпите неща, които изобщо може да се каже. Ако някого го е заболяла "истината" и ще пишем подобни простотии, то първият заболял го беше точно ти. Аз просто не се сдържах да ти покажа къде точно се намираш и колко точно няма смисъл в писанийцата ти. А това с "истината" че боляла само показва колко ти е пилешкия мозък. Ти за някакъв светец ли се взе нещо? Някакъв проводник на екзистенциални истини? Пак доказваш колко психично болен си. Че и си повярвал, че е някакъв фактор в живота на някого и някой ще се засяга от неговите мнения на мижитурка. Как не.

 
..
23 юли 2018 | 18:57

Има кой да ми я яде, нещастна вещице. Ти си яж храната за котки, защото и котките ти са потресени от злобата ти

2 Крум Усаински-Крупник
  23 юли 2018 | 15:02 отговор
 

Цървули!!!Българките се превърнаха в най-долни пресметливи боклуци на които сметките им излизат криви!!!Не може някакви плиткоумни,неграмотни и без никакво възпитание кукумявки да се надяват,че ще намерят някой свестен,богат и красив мъж!!!Ами ние с такива като вас не се занимаваме!!!Ще избирате само между абсолютни смотаняци,мамини синчета,пияници,аутсайдери,олигофрени,неудачници,палячовци,селяндури,чалгари и самовлюбени гейове,травестити и метросексуални татуирани полупедерастчета!!!Ура и Слава,кифли безмозъчни провинциални!!!От вас не става и чеп за зеле!!!

 
 
Браво
23 юли 2018 | 15:23

Точно изказване. Не само българките са така за съжаление, но жените от бившите комунистически държави са известни с това. Слава богу има едно 5-10 процента свестни жени, но на запад са доста по-голям процент.

 
горкият крум
23 юли 2018 | 17:44

Тоя трол Крум пак се появи :) Не му се връзвайте, хора, той не умее нищо, освен да пише по форумите глупости :) Милият човек, кой знае какви дисфункции има в социален план :)

 
23 юли 2018 | 18:37

Това си е повярвало, че някой му се връзва. Просто днес реших да го сложа на мястото му, но изобщо даже не ме е вързал. И едва ли някога някоя му се е вързала. Убедена съм. Затова виси по женски форуми в напразна надежда за някакъв макар и минимален контакт с жена, горкият онанист.

1 Хахах
  23 юли 2018 | 14:38 отговор
 

Сещам се за един колаж: - Не готвя, не домакинствам, качвам се само в определени марки коли... и след 10 години "къде са всчиките добри мъже", хахах и те така.

 

Добави Коментар

Най-четени