Много често, поради семейни проблеми или ниска самооценка, предизвикана от саркастични и злобни коментари, звездите се подлагат на диети, застрашаващи дори живота им.

Ще ви разкажем шест истории за дами, жертвали здравето си, за да получат одобрение от самите себе си и в името на успешната си кариера.

1.Мери-Кейт Олсън

През 2004 година очарователната Мери-Кейт изпитала всички негативи, които понякога може да носи славата. Запълненият график, стресът, медийното внимание и фактът, че вече живее отделно от сестра й оказали силно влияние върху емоционалното състояние на актрисата. Заради това тя развила и анорексия, която по-късно лекувала с един месец престой в болница. Според лекарите, Мери-Кейт била в критично състояние и едвам я спасили.

2.Никол Ричи

Всъщност Никол никога не е страдала от наднормено тегло, а дрехите й винаги са били в размер между S и M, но приятелството й с Парис Хилтън оказва негативно влияние в тази посока. Медийното внимание към Никол се засилило и тя била под изключително голям стрес. В началото на 2000 година тя започва да има проблеми с теглото и постепенно се разболява от анорексия. Ричи осъзнала какво се случва с тялото й и започнала лечение, което продължило цели 2 години.

Днес Никол е майка на две прекрасни деца и се радва на чудесна фигура.

3.Лейди Гага

Много трудно можем да кажем, че Лейди Гага някога е имала проблеми с килограмите. Истината е, че теглото й е непостоянно и тя често се превръща в обект на саркастични коментари. През 2012 година в интервю звездата признала, че когато била на 15 години е страдала от анорексия и булимия. Днес тя е здрава, благодарение на много усилия, но проблемите, свързани с килограмите, все още са болна тема за нея. Разбира се, за да бъде във форма и да се чувства добре, тя спазва здравословен режим.

4.Виктория Бекъм

Не е тайна, че г-жа Бекъм е обсебена от външния си вид и по-специално от теглото си. Тя винаги спазва строги диети и прекарва часове във фитнеса, за да бъде безупречна и да носи елегантни тоалети. Още когато била в Spice Girls получила ценен съвет от продуцентите. Всъщност те посъветвали всички момичета в групата да се подложат на диета, за да коригират теглото си с около 10 килограма. Виктория приела сериозно тази заръка и до днес постоянно следи теглото си, защото това е част от популярността й. По това време Бекъм страдала от хранителни разстройства, но днес с помощта на диетолог, вече се храни правилно и задоволява напълно нуждите на организма си.

5.Ейми Уайнхаус

Ейми загуби живота си, едва на 27 години, заради множество заболявания, свързани с килограмите и алкохола. Освен от зависимости, тя е страдала и от анорексия, която силно е изменила външността на Ейми. Тя не се вслушвала в съветите на лекарите, не се хранела и продължила да употребява алкохол и наркотици, което довело и до трагичния край на живота й.

6.Анджелина Джоли

Както знаем, любимата ни актриса, страда от не малко здравословни проблеми. След смъртта на майка си през 2007 година, Джоли се променила физически и то много. Теглото й паднало рязко и красотата й сякаш започнала да увяхва. Покрусена от загубата, Анджелина не можела да се храни, нито да спи, което се отразило изключително негативно върху здравето й. Тя дори бе обвинена, че пропагандира твърде слабите тела за красиви. Но истината е, че Анджелина е страдала от анорексия, предизвикана не от суета, а от силен емоционален стрес. Благодарение на силната любов между нея и Брад Пит, тя успява да се излекува.