Автор
Woman.bg

Звездна любов от втори поглед: Пенелопе и Хавиер

Не всеки вярва в любовта от пръв поглед – понякога зараждането на истински силно чувство отнема месеци и дори години.

Звездите, описани в тази статия, дълго време са били приятели или колеги с половинката си, преди да осъзнаят, че точно това е човекът за тях. Така че ако обектът на желанията ви не ви обръща внимание в момента – продължавайте борбата, някой ден щастието може да ви се усмихне. А може би дори не забелязвате мъжа на живота си, който ви е съсед от години?

Пенелопе Круз и Хавиер Бардем



Най-известната испанска двойка. Двамата се запознали на снимачната площадка на филма „Шунка“, когато актрисата била едва на 16 години. Тогава обаче не стигнали до нищо повече от взаимна симпатия и лек флирт. Всеки поел самостоятелно пътя си към холивудска слава. През изминалите години Пенелопе постоянно фигурираше в таблоидите с различните си любовни връзки – с Никалъс Кейдж, Ейдриан Броуди, Матю Маконахи. Докато Бардем няма много с какво да се похвали – двете му големи любови са португалската актриса Адриана Ленкастре (били са заедно 3 години) и преводачката Кристина Палее, за която е бил женен около десет години.

Круз стигнала в Холивуд доста по-рано от бъдещия си съпруг. Вече прочула се в Испания благодарение на филмите на Педро Алмодовар, Пенелопе била поканена в САЩ да участва в „Кокаин“, а после и във „Ванила Скай“, където й партнира Том Круз. Актрисата завъртяла главата на последния направо на снимачната площадка.

По време на следващата си среща с Хавиер хубавицата била решена да се отдаде на работата си и да си даде почивка в емоционално отношение. Но не й било писано – през 2008 г. съдбата отново я срещнала с Бардем на снимачната площадка на „Вики, Кристина, Барселона“ (с режисьор Уди Алън). Между двамата прехвърчала искра, разпалила огнена любов в испански стил. При това може да се каже, че Круз е донесла късмет на Бардем – още през първата година от връзката им той получи награда „Оскар“ за ролята си във филма „Няма място за стари кучета“.

„Понякога се налага да изминем труден път, пълен с грешки и разочарования, за да разберем, че щастието, което сме търсили, е било на една ръка разстояние през цялото време“, казва Пенелопе. Доказателство за това са пламенната им любов, разкошната сватба на Бахамите и раждането на прекрасния им син Лео Енкинас. Пенелопе и Хавиер са заедно вече от три години.