Автор
Woman.bg

10 филма, които трябва да гледате в Коледната сутрин

Вече сте приключили с трескавото избиране на подаръци, а домът ви блести и е толкова топло и уютно.

Събуждате се в блажено празнично настроение, правите си чаша кафе, горещ шоколад или чай, и единственото от което имате нужда, е един коледен филмов маратон. След като отворите подаръците си, разбира се. Тези 10 филма, сред които коледни класики и романтични комедии, ще ви създадат прекрасно топло настроение и много усмивки.

1.“National Lampoon's Christmas Vacation”(„Семейство Гризлоуд във ваканция')

Традиционен семеен филм, който ще ви зарази с много добро настроение в коледната сутрин. Сюжетът е за типичните спречкванията между децата и родителите, както и за интересните им пътешествия по света.

2.“White Christmas” („Бяла Коледа“)

Това е една прекрасна коледна класика. Филмът е излъчен за пръв път в далечната 1942 г в студиото на Paramount и бързо става любим на зрителите. В главните роли са Бинг Крозби, Дани Кай, Розмари Клуни и Вера-Елан. Историята е завладяващо интересна и основната тема е за добротата между хората.

3.“It`s A Wonderful Life” („Животът е прекрасен“)

Този филм е сред най-предпочитаните на Коледа в Ню Йорк. Там всяка година в празничния ден го прожектират в киното за независима продукция IFC Center. It`s A Wonderful Life” бе избран и за един от най-любимите филми на всички времена във Великобритания. Той е с участието на Джеймс Стюарт и Хенри Тревърс. Сюжетът е наситен с много обрати и житейски истини.

4.”Love Actually” („Наистина любов“)

Нима Коледа не е един от най-романтичните празници в годината? Събираме се с най-близките си, подаряваме си освен нови хубави вещи, така също и много, много любов. Ако искате да усетите обичта и от екрана, този филм със сигурност е за вас. Той е с участието на Кира Найтли, Хю Грант и Бил Наи. Действието се развива малко преди Коледа и описва много вълнуващи истории.

5.“A Charlie Brown Christmas” („Коледата на Чарли Браун“)

Това е един прекрасен анимационен филм, в който се разказва за Чарли Браун – малко момче, опитващо се да намери истинския смисъл на празника сред цялата суета. “A Charlie Brown Christmas” е съпроводен от чудесната музика на Винс Гуаралди Трио.

6.“The Nightmare Before Christmas” („Кошмарът преди Коледа“)

Ето и един забавен класически анимационен филм с нетрадиционен коледен сюжет. Режисьор е Хенри Селик, а продуцент е самият Тим Бъртън.

7.“Home Alone” („Сам вкъщи“)

Няма как да подминем вечната класика „Сам вкъщи“. Неписано правило е, че всяка година в коледната сутрин, Маколи Кълкин ни намига от малкия екран, а ние с широка усмивка се наслаждаваме на всичките му пакости.

8.“Die Hard” („Умирай трудно“)

Екшън шедьовър с Брус Уилис в ролята на полицай Джон Макклейн. С този филм актьорът става популярен и на малкия екран. Макар и да не го свързваме веднага с празничния дух, това е коледен филм, който е много подходящ за разнообразния ни филмов маратон.

9.“Meet Me In St.Louis” („Да се срещнем в Сейнт Луис“)

Мюзикъл от далечната 1944 г, продуциран от Metro-Goldwyn-Mayer. Действието се развива през 1904 г в Сейнт Луис, а в главните роли са: Джуди Гарланд, Маргарет О'Брейн, Мери Астор, Лусил Бремър, Том Дрейк, Леон Еймс, Марджъри Мейн, Джун Локхарт и Джоан Карол. Сюжетът е базиран на кратки истории от Сали Бенсън, които били публикувани в списание The New Yorker със заглавието „5135 Kensington”.

10.”Elf” („Елф“)

Коледен филм за деца и възрастни с невероятна приказна история и много смях. Уил Ферел, в главната роля на елфа Бъди, е твърдо решен да зарази Ню Йорк с коледен дух, както и да докаже, че добрият старец от Лапландия наистина съществува.