21 идеи за месец декември

04 декември 2017 | 11:18
8629
1
Снимка: Pixabay
1

Любомир Аламанов е един от най-влиятелните професионалисти в пиар сферата. Управляващият директор на комуникационната агенция SiteMedia Consultancy вдъхнови утрото ни, като ни изненада приятно със своите 21 зареждащи и усмихващи идеи за месец декември. Ние пък, вече в непоклатимо предпразнично настроение, бързаме да ви ги споделим...

Месец декември дойде. Остават точно 21 дена до Коледа. Усеща се близостта на празниците. Както и лудницата на нетърпението да се свърши всичко в краткото време до края на годината. Предлагам ви 21 идеи какво да направите в следващите седмици, за да не ви изненада Новата година.

1. Украсете елхата. И сложете лампички.

2. Изпийте по едно питие с най-близките си само на светлината на коледните лампички. Пък било то и коледно какао.

3. Изяжте една коледна курабийка.

4. Опитайте се да направите коледни курабийки. Даже и да не станат, процесът е забавен.

5. Напишете писмо до дядо Коледа.

6. Вземете играчка за някое дете. Или му измислете игра. Настолна. Компютърна може само да си намери.

7. Опитайте да приключите работата си малко по-рано. За да имате време за близките си.

8. Отидете на Панаира на книгата. Даже и да не си купите нещо, усещането за много книги е прекрасно.

9. Отидете на концерта на 2Chellos. Или си пуснете техни изпълнения. Комбинацията между класика и модерна музика е вдъхновяваща.

10. Отидете на новия епизод на Star Wars. Даже да не сте фенове, това е една от най-хубавите приказки в историята на киното. И един от брилянтните примери как се прави бизнес.

11. Направете едно добро дело. Ей така, без да очаквате отплата.

12. Направете си отчет за изминалата година. В личен и служебен план. Даже и да не го покажете на никого, и да го изгорите след това, то си трябва.

13. Направете си план за следващата година. Не че много ще се спази, но е добре да го има.

14. Направете снежен човек. С морков вместо нос.

15. Ако няма сняг за снежен човек, споделете снимка на снежен човек с тъжен вопъл: „Къде си, защо си толкова студен?“

16. Направете си бой със снежни топки. Даже и да сте забравили как се прави, първите няколко, които ви уцелят, ще ви припомнят добре.

17. Кажете на някого, че го обичате. Ако е непознат, толкова по-добре.

18. Целунете някого под имела. Или под бора. Или под тополата. Или под одеялото. Изобщо няма значение под какво, стига да се хареса.

19. Прекарайте Коледната вечер със семейството си. Даже и да са леко досадни, това са моменти, които няма да се върнат. И които нямат цена.

20. Планирайте няколко варианта за Новогодишната нощ. Все един от тях ще се случи. Или няма да се стане нищо планирано, а нещо спонтанно. От вас си зависи.

21. Усмихвайте се. Годината приключи, следващата ще е много по-хубава.

И основното, не четете списъците на хора като мен. Направете си сами ваш си списък. Изпълнете го. Или просто помечтайте. По Коледа стават чудеса…

Весели празници!

Автор: Любомир Аламанов

Коментари

1 Лунатик
  04 декември 2017 | 23:39 отговор
 

Леко превзето, прекалено по почина на холивудските коледни филми ... Ето ви и един съвет от мен - бъдете себе си и хич да не ви пука кой кого ще целува под име(й)ла, нейде из цъфналата ръж или на лунна светлина. Свиркайте си и смело напред.

 

Добави Коментар

Най-четени