Автор
Woman.bg

24 коледни предизвикателства: Домашно направени коледни бисквити

Дните до Коледа бавно, но уверено намаляват, а ние все по-трескаво очакваме пристигането на Белобрадия старец.

За да поддържаме и вашия празничен дух през целия месец, решихме всеки ден от 1 до 24 декември да ви предлагаме различни коледни предизвикателства.



Днешното, шесто поред, е да си направите домашни коледни бисквити. Те ще подсладят предстоящите празнични дни, а ако привикате на помощ в приготвянето им любимия или пък дечицата, то цялата процедура може да се превърне в прекрасен семеен момент.

Ето и една лесна рецепта за коледни курабийки:

Необходими продукти:


1 ½ чаши брашно

2 чаени лъжички бакпулвер

1/3 какао

щипка сол

¼ масло

½ захар

1 чаена лъжичка брашно

1 яйце

1 жълтък

180 грама шоколад

цветни захарни и шоколадови перли и пръчици за украса

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното, какаото, солта, захарта и маслото. Разбъркайте добре, докато стане на трохи.

2. Сложете сместа в купа, направете кладенче в средата и добавете екстракта от ванилия и леко разбитите яйца. С лъжица или шпатула бавно смесвайте брашното с яйцата. Смесвайте няколко секунди, докато тестото стане лесно за оформяне и го направете на топка.

3. Увийте го във фолио и го оставете да се охлади в хладилника за 30 минути.

4. След това извадете тестото от хладилника и го разделете на малки топчета. Направете около 25-35, като за колко ще ви стигне тесто, зависи и от големината на топчетата, които правите.

5. Поставете топчетата в тава и ги оставете да се охладят в хладилника за още 30 минути.

6. През това време загрейте фурната до 220 градуса. Печете сладките за около 10-12 минути, докато леко се понапукат и станат меки. След което ги оставете напълно да изстинат.

7. Потопете бисквитите в разтопения на водна баня шоколад. Оставете ги да изстинат, сложете ги за малко в хладилника, след което ги украсете със шоколадовите и захарни пръчици и перли.