Автор
Woman.bg

24 коледни предизвикателства: Пълнена коледна пуйка с кисело зеле

Това е прекрасна коледна рецепта, изключително подходяща за семеен обяд или вечеря.

Пуйката ще бъде царицата на празничната ви трапеза, а гостите просто няма да могат да й устоят. Известно е, че пуешкото месо, освен че е вкусно е и много полезно и чисто.

Необходими продукти:

1 Пуйка

300 гр ориз

150 гр стафиди

150 гр орехи

1 кисело зеле (около 2 кг)

вегета

Начин на приготвяне:

Размразете пуйката. Премахнете крилете, трътката и вътрешностите, които можете да сготвите в супа.

За плънката:

Сварете ориза със сол. Прибавете орехи и стафиди на вкус. Ако предпочитате да ви сладнее, сложете повече. Разбъркайте и сложете малко вегета.

Напълнете пуйката с плънката, зашийте, там където сте разрязали и я намажете със зехтин и червен пипер.

Нарежете киселото зеле на ситно и го намажете със сол, червен пипер и олио. След това го сложете в тава, а върху него сложете пуйката.

Загрейте фурната на 180-200 C и сложете пуйката да се пече за около 3 часа. Всъщност, времето за печене се определя от големината на пуйката.