Бляскави орнаменти във формата на звездички, с които можете да украсите не само елхата, но и цялата къща – това ни предлага прекрасната Марта Стюард в своя сайт.

С нейната идея за домашно създадени коледни украси ви каним на кратко, но незабравимо пътешествие из празничния свят, който си създаваме тук в Woman.bg.

И така, за да се сдобиете с красиви и блестящи звезди, са ви необходими следните подръчни средства:



- Обикновен картон (от обикновен кашон, хехе)
- Шаблони на звезди, които сме приложили в статията
- Макетно ножче
- Лепило С200
- Средно дебела четка за рисуване
- Брокатени частици, които се продават във всеки магазин за художествени пособия, както и във всяка по-добре заредена книжарница



Отпечатайте шаблони на звездички в размер който предпочитате (можете да ги откриете най-отдолу в статията). С помощта на химикал или молив прекопирайте снежинките върху картона.

С макетното ножче изречете много прецизно фигурките!

Постелете си вестник, за да не цапате, и пристъпете към намазването на картонената звездичка с лепило С200. Съветваме ви да го разредите с малко водичка, за да не е толкова плътно и да се разнася по-лесно и равномерно.

С четка намажете цялата звезда с лепило, а отгоре поръсете обилно с брокат. Остатъците бляскави частици се изтръскват и пресипват обратно в кутийката им, за да не се хаби материал.

Оставете я настрана докато изсъхне, а през това време можете да „обработите” останалите изрязани звездички.

Върнете се отново на първата звезда и отново я намажете със слой лепило. Не се безпокойте, че лепилото е бяло, след като изсъхне става безцветно.

Тук можете да видите видео на самата Марта Стюард, която заедно с гостенка в студиото си създават бляскави звезди.



Повторно намазаната с лепило звездичка отново се поръсва обилно с брокат, а остатъците брокатени частички пресипете обратно в кутийката им.

След като звездата изсъхне напълно от едната страна, е време да сътворите блестящата прелест и от другата. Процедурата е абсолютно същата.

Сега е въпрос на въображение къде из къщата ще поставите звездичките.