Автор
Woman.bg

Идеи за коледна украса – тенденции и вдъхновения (Снимки)

Един от начините да поканим празничното настроение в душите си, е като внесем коледен колорит вкъщи.

Наред с подаръците, многобройните лакомства и аромата на печени сладки с дъх на канела, има и още нещо, без което коледната атмосфера е невъзможна, и това, разбира се, е... украсата! За да развихрите въображението си и да превърнете дома си в огнище на щастието и радостта, ние ще ви помогнем с някои от най-актуалните и оригинални идеи за декорация тази година.

Пастелни цветове

View post on Instagram
 

Забравете за традиционните зелено, червено и бяло. Хит тази година в коледната декорация са всички цветове от пастелната гама. А това означава, че спокойно може да заложите на всякакви цветове и нюанси, стига да са от нежната и приглушена тоналност. Ето колко великолепно ще изглежда едно борово клонче, отрупано с красиви и разнообразни и не толкова натрапчиви празнични цветове като синьо, розово, бяло и зелено.

Лакомства в станиол

View post on Instagram
 

Обвийте в разноцветни бляскави опаковки най-различни сладкишчета, бонбони, шоколади, плодове и други лакомства, и ги закачваме между другите играчки на елхата. Каква по-сладка и вкусна коледна декорация от това! Като прибавите и хрупкавите бисквитени човечета и любимите донати, великолепието от изкусителен блясък е пълно.

Карираните чорапчета

View post on Instagram
 

Днес по магазините има изобилие от всякакви шоколадови фигурки – дядо Коледа, еленчета, мечета, зайчета и снежни човечета. Тях пък можем да скрием в карираните коледни чорапчета, които тази година са на особена почит. Те ще внесат мек, топъл и рустик акцент, който е толкова актуален напоследък. Ако нямате камина, можете да ги закачите или навържете към лента, панделка, връв или шнурче и така да украсите цялата стена или различните ъгълчета на дома.

Клонки върху плодове

View post on Instagram
 


Радваща сетивата и с класическо очарование украса можете да си сътворите, като вместо живи цветя, които бързо увяхват, си композирате букет елхови клонки върху плодове и/или коледни топки.

Елементи в бяло, черно и зелено


Ако обичате различното и експериментите, не се притеснявайте да заложите на елементи в различен от обичайните за Коледа цветове. Освен пастелните тази година актуални са и черното, бялото и зеленото, чиято комбинация придава изключителен стил и висока класа.

Естествени материали

View post on Instagram
 

Естествен материал като дървото винаги внася усещане за топлина и уют в дома. Чудесна идея е да замените стандартните подложки за чинии с дървени подноси тип пънчета като тези. Като прибавите към всяко от тях и по някоя и друга зелена иглолистна клонка и красиви големи свещници, ще постигнете една наистина забележителна и оригинална декорация.

Семпло, сребристо и нежно

View post on Instagram
 

Семплата и лъскава модерна украса също влиза в списъка с тенденции в коледната украса. Цветовата палитра от сребристо и лилаво е просто зашеметяваща, а венчето с орнаменти с такава краска е изцяло извън стереотипите.

Огромните коледни топки

Голям хит в тенденциите за Коледа 2018 са и огромните коледни топки. Окичени около коледните свещници или залепени за висящите гирляни, с обема и сиянието си те вливат жизнерадост и истинска празнична феерия в дома.

Четете още: Който не носи Коледа в себе си, никога няма да я открие по елхата