Ето, че дойде времето за коледното украсяване у дома. Поради това и в последно време щателно разглеждаме различни интернет сайтове в търсене на интересни идеи за празничната декорация.

И тъй като винаги сме били привърженички на така наречените "handmade" украшения статията, на която попаднахме днес, изключително много ни зарадва.

Редакторката на едни от любимите ни сайтове honestlywtf.com представя на вниманието на своите читатели идея за направата на ефектни топки за елха.

За да се сдобиете с тях, са ви необходими:

- вълна

- шапчиците на няколко жълъда

- конец/прежда

- лепило

- веро

- две купи

*Сипете топла вода в купите, като към едната прибавете и малка част от верото.

*Вземете част от преждата и я потопете в купата с водата и верото, след което я извадете и започнете да я търкате между дланите си, така че да придобие формата на топче.

*Имайте предвид, че оформянето на вълната ще отнеме време. Не се безпокойте, първоначално няма да изглежда така сякаш успявате, но не се отказвайте. От време на време потапяйте преждата в купата с топлата вода, след което я изваждайте и продължавайте да я търкате между дланите си.

*След като вълната е успешно моделирана във формата на топче я подсушете с кърпа и я оставете да престои 11-12 часа.

*Вземете шапчиците на жълъдчетата и с помощта на бормашина пробийте дупчици в тях, през които да прекарате конеца/преждата.

*Намажете вътрешната част на шапчиците с лепило, след което прикрепете към тях вълнените топчета.

Коледните топки са готови и само чакат да бъдат поставени върху елхата ви!!