Трябва да ви кажем, че още в началото на ноември започнахме да кроим планове как по-отрано да се заемем с коледната украса.

И то не заради друго, а защото тази година сме решени да предизвикаме творческите си умения и да надскочим обикновеното кичене с гирлянди и венци.

Попаднахме на елегантен сайт за декорации на дома - Houseandhome.com, в който редакторите предлагат разчупени идеи за коледна украса.

Като цяло не са необходими кой знае какви „напъни”, за да си създадете подобни проекти у дома. С една разходка из отрупаните с коледни вещи магазини и сергии можете да си набавите подобен тип декорации, с които да си сътворите чудна коледна инсталация в някой уютен кът у дома.

Е, сега ще ви покажем какво имаме предвид...

Тебеширена дъска с елха

Намерете си най-обикновена тебеширена дъска (продават се в големите детски маркети, както и в книжарниците). С тебешир нарисувайте коледно дръвче и каквото още ви се стори подходящо.

Пред дъската експериментирайте с още малко творчество – в случая са предложени шивашки макари, стъклени чашки, естествени борови клонки и подаръчна кутия със златна панделка.

Направи си сама коледно дръвче

Използвайте всевъзможни дърво-подобни предмети. Ако имате подходяща закачалка не се колебайте да я украсите. Друг вариант е като разрежете на подходящи големини парчета стиропор, които да слепите с моментно лепило във формата на дръвче. И украсете...

Бяло и синьо за „леден” декор

Изберете декоративни предмети и сладки вкусотии от коледния пазар, за да сътворите подобен леден разкош в кухнята.

Стилно опаковани подаръци

Така можете да поднесете подаръците на любимите си хора или пък да опаковате празни кутии, които да красят пространството под елхата.

Какво ви трябва ли? Златна хартия, панделки, мрежички, орнаменти, фигурки... Каквото ви се хареса!

Коледна красота за масата

Съживете тази зимна красота върху кухненската маса и очаровайте всеки гост. Кодът: Снежно бяло!

Мини коледна елха

Ако нямате излишно пространство за средна или голяма на размери елха, просто се задоволете с миниатюрна такава, украсена стилно и семпло със зелени кадифени панделки и сребристи топки.