Актуален за ознаменуването на 2012 г. става наситеният грим в дълбоки цветове.

Ключът към успешния новогодишен грим е перфектната основа. Основа за грим и фон дьо тен със сатенена или матова консистенция ще придадат на лицето по-изтънчен вид. Поставете коректор там, където е необходимо. Не забравяйте външния ъгъл на очите, гънките на носа и ъглите на устата.

Разнесете светлоотразяваща пудра или бронз в С-формата около очите, за да внесете повече светлина в тази зона.

Използвайте два нюанса руж, за да създадете естествени, но елегантни бузи. Подчертайте скулите, като сложите под тях студен тъмен тон (нещо подобно на естествената ви руменина), след това добавете по-светло розово на ябълките на скулите, като смесите двата цвята нагоре и настрани към линията на косата и надолу към челюстта. Сложете малко и на слепоочията.

За новогодишния макиаж на очите най-подходящи са опушения грим или ретро образа с очна линия.

Очите ви ще са по-открити, а погледа изразителен ако използвате сребристо-черни и сиви тонове.



Позволете на миглите да станата по-гъсти и извити – не се притеснявайте да нанесете повече черна спирала, а може и синя или тъмно-кафява.

А ето как можете да се ориентирате кои тонове грим ви подхождат най-добре в зависимост от Типа ви.

Пролетен тип

Тя предпочита топлите оттенъци, които включват широк спектър от слънчевите цветове, нюансите на слама, оранжево-кафяво , пастелните цветове и цветове не много наситени на пролетното небе отразено в морската вода.



Летен тип

Тя предпочита студените цветове. Това е гамата на сиво, бежово, люляк, сиво-сини нюанси и меки морските вълни.



Есенен тип

Тя предпочита комбинация от тъмни и светли нюанси на един цвят. Жената с бяла кожа подхождат цветовете на какао и слонова кост, а на тези с по-тъмна кожа тъмно кафяв или топъл тъмно-зелен с нюанси на жълто.



Зимен тип

Тя предпочита цветове на грима бял, черен, светло зелено, сиво, сребро, платина, синьо, тюркоаз, жълто, лимон, пурпурно, розово, смарагд.