Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

От Димитър не очаквайте вярност

Днес почитаме Св.вмчк Димитрий Мироточец.

Денят е известен като Димитровден и според народните предания от днес започва зимния период. Първият сняг се очаква на този ден, тъй като Свети Димитър си е поделил годината със св. Георги - от Гергьовден до Димитровден да е лято и от Димитровден до Гергьовден да е зима.

Имен ден днес празнуват Димитър, Димитрина, Димитричка, Димо, Дима, Димка, Димчо, Диман, Димана, Дико, Дичо, Диди, Митко, Митка, Митьо, Мита, Митра, Мичо.

Името Димитър идва от древногръцката митология, древногръцката богиня Деметра.

Щастливият ден на Димитър е вторник, неблагоприятен е четвъртък.

Животно покровител - морж.
Удачно време от годината е есента.
Знак от зодиака, който му отговаря - Скорпион.
Важни числа в живота му са 5 и 7.
Често има тъмни, изразителни и блестящи очи и черни или тъмно-кестеняви коси.

Как обича да празнува Димитър?

Той може да отпразнува празника си на всяко място - в заведение, в къщи, сред природата, навсякъде, стига да е приятна компанията. Обича да се весели. Към алкохола е по-равнодушен, но обожава вкусното ядене. Обича необичайното и неочакваното. Леко преодолява препятствията и бързо реагира на събитията. Има склонност към самоанализ, силна воля и оригинално мислене.

Важна роля в живота му играят датите - 5, 7, 12, 17, 19, 22, 24, 26, 27 от всеки месец.

За да засили своя магнетизъм, Димитър е нужно да носи дрехи в лилаво, пурпурно и черно, дори като отделни детайли, а не цялостно.

Артистизмът е в кръвта на Димитър. Много общителен, честичко обича да налага своето мнение. Има много приятели, верен им е, пази техните тайни като свои, но само докато му е изгодно.

Не обича чуждите съвети и дори да ги слуша, постъпва пак по-своему. Повече е склонен да обещава, отколкото да изпълнява.

Към работата си се отнася достатъчно отговорно. Подходящи професии за него са артист, певец, юрист, преводач, екскурзовод. Би могъл да постигне успех и в политическата или научната сфера.

Човек с буен темперамент, влюбчив, прилепчив, но непостоянен. Ухажва жените от ранна младост до късна старост. Често се жени според първоначалния си импулс. Първият му брак като правило е неудачен с малки изключения.

В жените Димитър цени независимостта, чувството за хумор и умението добре да готвят. Вярност от него да не очакват дамите. Препоръчва му се връзка с жени, носещи имената Анна, Антонина, Елена, Людмила, Мария, Наталия и Олга.