Петдесетница е! Какво трябва да направите, за да привлечете късмета в живота си

20 юни 2021 | 12:32
27300
4
Снимки: Unsplash
4

Днес е Петдесетница - един от най-големите православни празници. Той се отбелязва на 50-ия ден след Великден - винаги в неделя в деня след Задушница.

Според библейското предание на 50-ия ден след Пасха в Йерусалим било пълно с поклонници, дошли за големия юдейски празник, посветен на Божието законодателство на планината Синай. Дванайсетте Христови апостоли и Божията майка били събрани на молитва в къщата, където преди 50 дни вечеряли преди Пасха заедно с Христос. Внезапно се чул шум, сякаш задухал силен вятър и изпълнил цялата къща, а над главата над всеки от молещите се явили пламъци, приличащи на огнени езици. Апостолите се изпълнили със Светия Дух и започнали да славят Бога на всички езици, които дотогава не знаели.

Пламъците били видимият знак за въздействието на Светия Дух върху Христовите ученици, на които била дадена силата да проповядват Христовото учение на всички народи. Така били поставени основите на Църквата, затова и празникът Петдесетница се смята за неин рожден ден.

Какво трябва да направите според народните поверия, за да привлечете късмета и да бъдете щастливи през цялата година:

- Украсете дома си с брезови клонки и букети от диви цветя. Според старите хора това ще донесе щастие на семейството. Брезовите клонки, вярват още те, прогонват болестите.

- Запалете свещи в памет на починалите роднини. Това ви дарява с родова защита.- Не работете на този ден, за да не си навлечете проблеми. Не трябва да се шие и да се работи на полето и градината.

- Ако зялото семейство се събере на трапезата в този ден, това ще им донесе благоденствие, здраве и щастие.- Ако си пожелаете нещо в този ден от сърце, то ще се сбъдне.

- Според поверието, ако си набавите от билката девисил, тя ще предпази дома ви от всякакво зло.

Четете още: Черешова задушница е! Отдаваме почит на починалите

Още по темата

Коментари

4 НСГП
  20 юни 2021 | 18:07 отговор
 

МИЛЯНА ВЪЛЕВА ---- ти ще вземеш след време само гоблено на баш Мангал азис.

 
3 НСГП
  20 юни 2021 | 18:05 отговор
 

Че " биологичнио ми пастрок" е голем че почти с 900лв. пенсия,Е, не тавано от 1440лв.

 
2 НСГП
  20 юни 2021 | 17:52 отговор
 

Надежда Дойчева ------Жена , ай ем со сори. Ама първо погледни себе си преди да.-

 
1 НСГП
  20 юни 2021 | 15:59 отговор
 

!!! надежда дойчева - 15 години затвор са крайно недостатъчни !!! СНИМКА. ши ши шизиии, че да не би да манипулираш и огледалото освен злите хора ? Брутално грозен и зъл самовлюбен цигански урод. msbrico. Оня ден "жена" надежда дойчева те показвам на едно пернишко 28 годишно момиче и кокиче , като същото момиче и кокиче в пернишкио ж.к. изток квартало има , магазинче, за... - кво виждаш? МНОГО ГРОЗЕН МАНГАЛ И ЛОШ МАНГАЛ. "жена" - надежда дойчева.

 
 
НСГП
20 юни 2021 | 15:59

!!! Н.а.дежда е бивша продавачка на артикули за баня в магазин Бриколаж в Люлин,а сега подвизаваща се с никове ,като Следователката,na di и кой знае още колко фалшиви ти си пример за това,каква не трябва да бъде една жена.Използвайки работата си в Хенди и използващата хората,като пионки може и да постигаш дадени цели,но айде не искаме да сме,като теб и да се правиме на кючекини по разни партита.Ти по-добре си гледай единственото дете,а не да сереш по форумите измишльотини и клевети за хората.!!! Много ти се ще да съм наркоманка и да живея в мизерия,но може само да си мечтаеш за това нещастнице мизерна.Такива,като теб освен,че са грозни отвън са боклуци и от вътре,което е по-зле,затова и свекърва ти не може да те понася и с караш всеки ден с мъжа си.!!! Та гледай да не те ритнат от семейното ложе та да ти покажат ,къде ти е мястото.Тя се загрижила за чуждото дете,а не гледа собственото си и стои милото в стаята си само,кво му беше наказанието ,тихо и да си кюти там.Мърла злобна си ти и не заслужаваш грам внимание,камо ли да се занимава човек с подобни екскременти ровещи адреси и телефони и пускащи с.е.к.с обяви на нищо неподозиращите хора.m.sb.rico,продавай си незаконните цигари и се гръмни злобо грозна.!!!

Добави Коментар