Ръчно направени коледни подаръчета

13 декември 2016 | 15:15
13702
1
1

Изненадайте семейството и приятелите си с подаръци за Коледа, направени от вас... специално за тях!

Ето и няколко идеи:

1. Коледни бисквитки...в буркан

Внесете коледната атмосфера в дома на близките си, като им подарите красив коледен буркан със сладки. Но вместо да давате излишни пари за него, може да го измайсторите сами. Необходими са ви само - един обикновен стъклен буркан, малко подръчни материали и известна доза сръчност. 

Ето и рецепта за коледни сладки, които да сложите в готовия буркан за лакомства.

2. Ароматни торбички

За по-сръчните - трябват ви: парче плат, игла, конец, сатенени панделки или други връзки за торбичките; камъчета, мъниста, текстилни боички за апликациите и ароматни листенца или пък сапунчета за пълнеж.

Ушийте малки торбички, като направите каналче в горната им част, в което да прокарате връзките.

Направете апликация по ваш избор, може да е името на човека, на когото ще я подарите, и напълнете с ароматните съставки.

3. Коледни чорапчета за подаръци

От парчета плат ушийте весели коледни чорапчете и ги украсете с панделки, снежинки и копченца, напълнете ги с лакомства - близалки, бонбони, шоколадчета.

Този подарък е идеален за семейство с малки дечица.

4. Празнични кърпи и покривки

Най-лесно ще ви е, ако вземете декорации с камъни, които се лепят с ютия. Залепете върху кърпи с гладка текстура, съгласно указанията. По сръчните могат да избродират коледен символ на всяка кърпичка/покривка, а тези, които имат машина, да ги украсят с елегантна дантела в подходящи за празника цветове.

5. Коледна възглавничка

Украсете обикновена възглавничка, като използвате парчета плат. За да ви е по-лесно да шиете, извадете пълнежа, докато работите.

6. Мини фото албум вместо картичка

Изненадайте роднините и приятелите, с които ще бъдете разделени по празниците, със саморъчно направен мини албум, съдържащ най-интересните снимки от изминалата година.

Най-лесно ще можете да направите красив албум, като вземете цветен картон от книжарницата (изберете коледни цветове - зелено, червено, златно).

Изрежете правоъгълници, малко по-големи от размера на снимките ви и с перфоратор направете по две дупки във всеки край на картончетата.

Промушете сатенена панделка през дупките и вържете картончетата заедно. Залепете по една снимка на всяка страничка.

По желание доукрасете албумчето си, например с хартиени снежинки. Изпратете по пощата вместо картичка.

7. Портмоненце с шоколадови парички или чантичка с изненади

Подходящ подарък за малки госпожици. От парче плат ушийте чантичка или портмоненце, което след това можете да напълните с шоколадови монетки и малки подаръчета - ластичета, шнолки, пръстенчета, гривнички... Придържайте се към лесна за изпълнение кройка и заложете на декорацията...и разбира се - пълнежа!

8. Играчка за елхата

Експериментирайте - направете уникална коледна играчка от плетен шал, който не носите, или пък от шишарките и мидичките, които детето ви събра по-рано през годината. За основа можете да ползвате обикновена играчка, която да доукрасите по свой начин с камъчета, панделки, брокатено лепило и други. 

Коментари

1 p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g
  13 декември 2016 | 20:47 отговор
 

ПЕЧЕЛЕТЕ ПАРИ ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ТОП 46 ОТ 69$ ДО.....$ МЕСЕЧНО САМО И ЕДИНСТВЕНО КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ, КАКВИТО СТЕ НА ФЕЙСБУК, НО ОТ ТАМ НЕ ВИ ЗАПЛАЩАТ. ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ПОСЕТЕТЕ ОБНОВЕИЯ САЙТ(НАД 52 000 ПОСЕЩЕНИЯ) ЧРЕЗ ГУГЪЛ------->p e c h e l i o n l i n e. o v o .b g --------->ФЕЙСБУК СТРАНИЦА-PECHELI OT SAITOVE

 

Добави Коментар