Автор
Woman.bg

10 девствени плажа, които ще ви накарат да мечтаете

В Световния ден на океаните, 8 юни, споделяме някои тъжни и грозни истини за състоянието на морските плажове по света.

В интернет често попадаме на разтапящо красиви снимки на безметежни плажове. На изящни крайбрежни ивици, непокварени от човешкия крак, потънали във великолепието на омайващи залези, грациозно обрамчени от полета на гларуси и чайки.

Девствената красота на Кайлуа бийч, Хаваи

Пленителни и завладяващи кадри, които обаче ни показват само едната страна на медала. Вероятността кадърът, който ни е пленил с величественото си очарование обаче, да е правен на някой пуст и девствен остров, далеч от човешкото око, всъщност е много по-голяма, отколкото шансът да е уловен на място, известно като атрактивна дестинация, привличаща към себе си вълни от милиони туристи.

За жалост, обликът на бреговете, известни доскоро като едни от най-красивите кътчета на Земята, днес напомнят гледката на бунище.

Грозната отпадъчна действителност на Кайлуа бийч, Хаваи, днес

Кораловите рифове, разположени в близост до тези пренаселени плажове, които служат като домове за различни морски диви животни, са изложени на опасността от пълно разрушаване. Защото посетителите, които все повече прииждат по тези великолепни девствени дестинации, си отиват, оставяйки след себе си грозните следи от своето безотговорно към природата и океана присъствие.

Четете още: Грийнпийс: Черно море е едно от най-замърсените в света с микропластмаса