Автор
Woman.bg

10 места, заради които си заслужава да отидете до Дубровник

Включете Дубровник в списъка си със задължителни дестинации, които трябва да посетите. Заслужава си! Едно от 25-те места, на които е сниман култовият филм „Игра на тронове“ е именно тук. Какво по-хубаво, освен да отидете до мястото, където са били снимките на знаковата лента.

1. Дворецът на Ректора

View post on Instagram
 

Дворецът на Ректора е зашеметяваща архитектурна постройка и една от най-известните сгради, разположени в източния край на Стария град в Дубровник. Първоначално е в готически и ренесансов стил, но Дворецът на Ректора е претърпял няколко реконструкции през годините, особено след голямото земетресение през 1667 г. В резултат на това в сградата има и много барокови елементи. Днес Дворецът е част от Културния исторически музей в Дубровник.

Адрес: Ul. Pred Dvorom 3, 20000, Dubrovnik.

2. Старото пристанище

View post on Instagram
 

За много туристи, а и за местните, това е една от любимите части в града. Колоритно място с много лодки в различни цветове. Ако отидете там непременно идете до Старото пристанище и се разходете и крепостта Свети Иван. Може да чуете шума на вълните и също така да си направите едни от най-красивите снимки.

Адрес: Old Port, Ribarnica ul. 1, 20000, Dubrovnik.

3. Локрум

View post on Instagram
 

Локрум е малък остров, който се намира в близост до Дубровник. Това е едно от местата, където местните жители плуват, тъй като водата е кристално чиста. Една от другите красоти тук е малка ботаническа градина с растения от цял свят и Кралската крепост на върха на хълма. Може да стигнете до острова с лодки, които тръгват от Старото пристанище. Вземете нещо за хапване и наблюдавайте залеза преди да се върнете обратно в Дубровник.

4. Парк Орсула

View post on Instagram
 

Това е едно от местата, където мъжете предлагат брак на своите любими жени. В този парк много младоженци правят и своята сватбена фотосесия. От тук гледката към Стария град на Дубровник е невероятна и определено навява романтика. Хубаво е да посетите парк Орсула по залез слънце.

Адрес: Magistralni put 2, 20000, Dubrovnik.


5. Плаж Свети Яков

View post on Instagram
 

Дубровник не е просто място, богато на исторически и културни забележителности. Това е и прекрасен крайбрежен град с много плажове, идеални за релакс. Един от тях е Свети Яков. Той е каменист плаж, разположен на 30 минути пеша от Стария град. Тук никога не е пренаселено. На плажа може да използвате шезлонги, чадъри, храни и напитки, които може да си вземете от разположените в близост капанчета.

Адрес: Ul. Vlaha Bukovca 14, 20000.

6. Винен бар D’Vino

View post on Instagram
 

Този бар предлага богата селекция от хърватски вина. Освен вино може да опитате и вкусни блюда - със сирене, месо и маслини в изобилие. Любезният персонал винаги е на ваше разположение, за да ви запознае с един вълнуващ свят на хърватските вина.

Адрес: Palmotieva ul. 4a, 20000, Dubrovnik.

7. Glam Café

View post on Instagram
 

Докато сте в Дубровник може да опитате и няколко вида бира. Това място е определяно като едно от най-добрите, където може да отпочинете и да опитате няколко вида бира. Атмосферата тук е много приятна, благодарение на приятелски настроен персонал и разумни цени.

Адрес: Palmotieva ul. 5, 20000, Dubrovnik.

8. Bota Sushi & Oyster Bar

View post on Instagram
 

Тези от вас, които обичат да похапват суши трябва да имат предвид, че това е подходящото място в Дубровник. Не трябва да имате съмнение, че тук морските дарове са пресни. Ресторантът е малък и уютен. В заведението има не повече от 10 маси и открита градина. Затова, ако искате да посетите това заведение, трябва да направите резервация преди това, за да си гарантирате място.

Адрес: Ul. od Pustijerne, 20000, Dubrovnik

9. Pantarul

View post on Instagram
 

Това заведение в града се намира на оживена улица в квартал Лапад. В този ресторант атмосферата е оживена, а обслужването - на добро ниво. Тук менюто често се разнообразява. Само някои от основните ястия, като тестените изделия, мидите и тартара може да опитате по което и време на годината да дойдете тук.

Адрес: Ul. kralja Tomislava 1, 20000, Dubrovnik

10. Планината Сръд

View post on Instagram
 

Ако искате да видите Дубровник отвисоко, то трябва да се качите до планината Сръд. За да стигнете до там е необходимо да се качите на кабинковия лифт. Непременно си направете снимки. Гледката е невероятна. На върха има бар и ресторант "Панорама". Там се намира и крепостта "Империал" от 19-ти век, където се намира и Хърватският музей на войната за независимост. Ето и един прагматичен съвет: ако искате да спестите малко пари, може да вземете кабинковия лифт нагоре, но на връщане съвсем спокойно слезте пеша.