Автор
Woman.bg

3 идилични гръцки острова, за които не подозирате

Гърция и тази година е предпочитана дестинация от много туристи, защото е близо до България и защото предлага наистина невероятни плажове, известни по цял свят.

Със сигурност сте чували за синьо-бялото Санторини, прекрасна Лефкада или Халкидики, но знаете ли, че има поне още три идилични острова, на които можете да избягате от шумотевицата и да си изкарате наистина страхотно?

Английското издание Conde Nest Traveler представя три невероятни гръцки предложения, където да си починете тази година, далеч от тълпата - Парос, Антипарос и Пано Кофуниси.

На територията на най-големия от тях - Парос съществуват над 30 плажа, от които можете да се възползвате, всеки със своите особености - интересни скални образувания, златен пясък или кайтбординг удоволствия.

Красотата на Антипарос е открита още от 1800 година от Лорд Байрон, който я описва в произведенията си. Наскоро звезди като Мадона и Том Ханкс се възползваха от спокойствието именно на този остров и наеха частни вили, на които да почиват това лято.

По-късно знаменитият Труман Капоти идва да почива на Парос няколко години след като приключва романа "Закуска в Тифани". Причината - има нужда да избяга от хедонистичната по това време природа на големия американски мегаполис Ню Йорк.

"Дори не сме чели вестник от началото на престоя ни тук. Живеем в безвремие, повторение, всеки ден. Всичко, което правим е да четем, ловим риба, плуваме, наслаждаваме се на всеки миг. Всеки ден минава без инциденти, без стрес, без всичко онова, което Ню Йорк представлява. Всеки ден е нещо като повтарящ се модел на удоволствията", пише фотографката Сесил Бийтън, която прекарва времето си с Капоти в Парос.

Най-малкият от трите острова - Пано Кофуниси предлага кристалночиста вода, а някои плажове са толкова дивни, че до тях се стига само по горски пътеки.

Там обаче можете да усетите удоволствието от това да се препичате на слънце на камък, необезпокоявани и изолирани от света и неговите непрекъснати изисквания.

Тези три острова са известни като Централните циклади и се намират на различно разстояние от столицата Атина, като за едно екзотично усещане, можете да пътувате с корабче до тях. Най-близкият до Атина е Антипарос - на около 30 минути разстояние по вода.

Още гледки от прекрасните острови, вижте в нашето .:ВИДЕО:.